Zet Eli Iserbyt de kers op de taart van de Superprestige in Middelkerke?

Sport | Na anderhalve maand pauze keert de Superprestige op zaterdag 10 februari terug. De legendarische Noordzeecross in Middelkerke is de achtste en laatste rit van het huidige 42e seizoen van het regelmatigheidscriterium.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals de traditie dicteert wordt de Noordzeecross in Middelkerke ook dit jaar het slot van de Superprestige veldrijden. Net als vorig jaar wordt de cross gereden in sportpark De Krokodiel in de kustgemeente. De duinen en het strand maken dus geen deel uit van het parcours, dat vooral bestaat uit stukken gras en zand. De verschillende rechte lijnen van het circuit zouden voordelig moeten zijn voor de renners met de sterkste benen.

Een jaar geleden was de laatste rit van de Superprestige nog bepalend voor het eindklassement van de elite mannen. Toen maakten Lars Van der Haar, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt nog kans op de hoofdprijs. Iserbyt won toen de koers, maar Van der Haar, die tweede werd, sprokkelde genoeg punten om het klassement te winnen.

Eindigen in schoonheid

Van die spanning is dit jaar geen sprake, we weten al wie het algemeen klassement van de Superprestige wint. Sinds hij eind december derde werd in Diegem heeft Iserbyt zoveel voorsprong dat zijn eerste plaats niet meer in het gedrang komt. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal won de eerste drie ritten van het seizoen en heeft intussen al 99 punten verzameld. Dat zijn er 27 meer dan Joris Nieuwenhuis (tweede met 72 punten). Het podium wordt vervolledigd door Niels Vandeputte (64 punten).

Iserbyt, die op het WK in Tabor knap vijfde werd, hoopt nu zijn al schitterende seizoen af te sluiten in schoonheid. Hij wist eerder al voor het eerst in zijn carrière de titel van Belgisch kampioen te behalen, hij kwam bij meerdere ritten van de UCI Wereldbeker als eerste over de meet en wint ook dat criterium, voor het tweede jaar op rij trouwens. Een mooi resultaat in Middelkerke zou de kers op de taart zijn.

Bij de dames kan het wel nog spannend worden. Ceylin del Carmen Alvarado wist – net als Iserbyt – drie crossen te winnen en leidt met 87 punten. Haar landgenote Annemarie Worst (81 punten) maakt nog kans op de eindzege. Worst moet dan wel winnen en Alvarado mag niet in de top-7 eindigen. Vorig jaar won Alvarado na een lange solo in Middelkerke. Het valt te bezien of ze dat nog eens kan overdoen. 

Volg de Noordzeecross in Middelkerke op zaterdag 10 februari op Pickx Live en Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Het startschot voor de dames wordt gegeven om 13u40, de heren beginnen eraan om 15u10.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top