Wat we weten over de personages van de nieuwe Marvel-serie ‘Echo’

Series | De nieuwe Marvel-serie ‘Echo’, die vanaf woensdag 10 januari op Disney+ te zien is, gaat over de antiheldin Maya Lopez, maar ze staat in geen geval alleen op de set. Dit zijn de andere personages die we in de spin-off van ‘Hawkeye’ mogen verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maya Lopez

We leerden de onscrupuleuze Maya Lopez kennen in de serie ‘Hawkeye’. Opnieuw wordt ze in deze miniserie, die zich grotendeels na de gebeurtenissen van die reeks afspeelt, maar ook flashbacks naar de jeugd van het titelpersonage bevat, vertolkt door de dove actrice met inheemse Amerikaanse roots Alaqua Cox. Maya leefde tijdens haar kindertijd alleen met haar vader, de kleine crimineel William, maar wanneer die het aan de stok kreeg met zijn baas, Kingpin Wilson Fisk, werd hij vermoord. De vader van Maya vroeg aan Wilson om zich te ontfermen over zijn dochter, wat hij ook deed. Zo werd ze de geadopteerde dochter van de misdaadkoning.

Maya werd doof geboren, maar laat zich daar niet door tegenhouden. Ze kan zich meten met de sterkste vijanden. In ‘Hawkeye’ kregen we al een glimp te zien van Maya’s wil om zelf uit te maken wat goed en slecht is, in ‘Echo’ gaat dat nog een stapje verder wanneer ze Fisk achter zich aan krijgt.  

Matt Murdock

Charlie Cox verscheen voor het eerst als Matt Murdock op het scherm in de serie ‘Daredevil’, waarin hij het titelpersonage was. De serie was vanaf 2015 eerst te zien op Netflix, maar is intussen verhuisd naar Disney+. Na cameo’s in de film ‘Spider-Man: No Way Home’ en de serie ‘She-Hulk’ geldt zijn verschijning in ‘Echo’ als zijn grote terugkeer in de rol van de blinde, acrobatische advocaat/superheld zonder angst. Later komt er ook een nieuwe serie rond zijn personage op Disney+. ‘Daredevil: Born Again’ wordt pas verwacht in 2025.

Wilson Fisk

Net als Charlie Cox maakte Vincent D’Onofrio zijn debuut in het MCU met de start van de serie ‘Daredevil’ in 2015. In ‘Hawkeye’ keerde hij terug in de rol van Wilson Fisk, ofwel de misdaadkoning Kingpin, als de surrogaatvader van Maya. Hij was de werkgever van haar vader en is ook verantwoordelijk voor diens dood. In de laatste aflevering van ‘Hawkeye’ raakte Fisk ernstig gewond, maar uit de trailer van ‘Echo’ is uit de maken dat hij kennelijk helemaal genezen is, en dat hij zint op wraak.

William Lopez

Intussen werd ook al bevestigd dat Zahn McClarnon zijn rol uit ‘Hawkeye’ herneemt in ‘Echo’. Hem zullen we zien in de flashbacks naar de jeugd van Maya, aangezien William de vader is die vermoord wordt door de mannen van Kingpin. Hij was vroeger de baas van de Tracksuit Maffia, een rol die hij overdroeg aan zijn dochter. Via zijn personage wordt vast dieper onderzocht hoe Maya werd wie ze is in ‘Echo’.

Bonnie

Ook het personage Bonnie, vertolkt door actrice Devery Jacobs, zou een belangrijke rol spelen in de nieuwe miniserie, maar er is nog niet zo heel veel geweten over haar. Jacobs is een inheemse Canadese actrice, en aangezien een deel van de serie draait rond hoe Maya Lopez de banden weer aanhaalt met haar inheemse familie, kunnen we ons er wel iets bij voorstellen. Andere inheemse acteurs die op de affiche staan zijn overigens Chaske Spencer (‘Twilight’), Tantoo Cardinal (‘Killers of the Flower Moon’), Graham Greene (‘Dances With Wolves’) en Cody Lightning (‘Hey, Viktor!’). Jacobs kennen we dan weer van de fel gesmaakte serie ‘Reservation Dogs’, waar Zahn McClarnon overigens ook een rol in had en waarvan enkele afleveringen geregisseerd werden door Sydney Freeland, de regisseur van 'Echo'.

Ontdek 'Echo' op Disney+ vanaf 10 januari. Op de streamingdienst vind je ook 'Hawkeye', 'Daredevil' en 'Reservation Dogs' terug. Disney+ is beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top