‘Echo’, een nieuwe serie van Marvel Studios over Maya Lopez

Series | Na de gebeurtenissen in ‘Hawkeye’ knopen we weer aan met Maya Lopez, vertolkt door Alaqua Cox, in het nieuwe ‘Echo’. Dit is wat je moet weten over de serie van Marvel Studios die op 10 januari 2024 op Disney+ gedropt wordt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maya Lopez, vertolkt door Alaqua Cox, was de revelatie van de serie ‘Hawkeye’. Op 10 januari 2024 treedt ze opnieuw op de voorgrond, want dan verschijnt ‘Echo’, de serie die rond haar personage draait. Ze wordt ondersteund door Chaske Spencer (‘The English’), Tantoo Cardinal (‘Killers of the Flower Moon’), Devery Jacobs (‘Reservation Dogs’), Cody Lightning (‘Smoke Signals'), Graham Greene (‘Dances with Wolves’), Zahn McClarnon ('Doctor Sleep') en Vincent D'Onofrio ('Daredevil'). De eerste vijf afleveringen zullen tegelijk te vinden zijn op Disney+.

Echo’ keert terug naar de roots van Maya Lopez, wiens daden in New York haar tot haar geboortedorp achtervolgen. Ze wordt op de hielen gezeten door Kingpin Wilson Fisk (Vincent d’Onofrio) en zijn criminele imperium. Als ze de plooien glad wil strijken, moet ze haar verleden onder ogen zien, weer contact maken met haar Native American wortels en haar gevoel voor familie en gemeenschap omarmen.

 

Een bijzondere heldin

We zagen Maya Lopez, ook wel bekend als Echo, voor het eerst in de derde aflevering van ‘Hawkeye’. Ze wordt Kingpins surrogaat-dochter, maar schiet de misdaadkoning in de laatste aflevering in het oog, net als in de stripverhalen. Echo lijdt al sinds haar geboorte aan een gehoorstoornis, maar net zoals de blinde Daredevil geeft dat haar de wapens om het op te nemen tegen geduchte vijanden. In de stripverhalen werd Echo overigens geïntroduceerd in de ‘Daredevil’-verhalen.

Maya leefde tijdens haar kindertijd alleen met haar vader, maar wanneer die het aan de stok kreeg met zijn baas, Kingpin Wilson Fisk zelf, werd hij vermoord. Maar de vader van Maya vroeg aan Wilson om zich te ontfermen over zijn dochter, wat hij ook deed. Zo werd ze de geadopteerde dochter van de misdaadkoning.

Interessant om te weten: net als haar personage is Alaqua Cox al sinds haar geboorte doof. Ze kan zich dus als geen ander in de rol inleven.

Terwijl je wacht op ‘Echo’ kan je ‘Daredevil’ en ‘Hawkeye’ ontdekken Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top