Novak Djokovic kan nog meer records verbrijzelen op de Australian Open

Sport | Aanstaande zondag 14 januari schiet de Australian Open uit de startblokken. Novak Djokovic, de gedoodverfde favoriet bij de mannen, kan opnieuw geschiedenis schrijven door de leiding te nemen wat het aantal grandslamtitels betreft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

24 grandslamtitels. Dat is het duizelingwekkende record dat momenteel op naam staat van Novak Djokovic... en Margaret Smith-Court. Terwijl laatstgenoemde al een hele poos met pensioen is, blijft de Serviër op 36-jarige leeftijd heersen in het mannencircuit. Zozeer zelfs dat hij nog steeds de grote favoriet is om de aankomende editie van de Australian Open, van 14 tot 28 januari, te winnen.

Carlos Alcaraz, rivaal nummer 1

'Nole' won een recordaantal van tien keer in Melbourne en weet dat hij met nog een succes in Oceanië alleen bovenaan de ranglijst van recordhouders van aantal gewonnen grandslams zou komen te staan. Om dat te doen, hoeft hij zich niet eens rekening te houden met Rafael Nadal, die zou deelnemen in het kader van zijn grote comeback, maar zich op het laatste moment moest terugtrekken vanwege een nieuwe blessure die hij begin dit jaar opliep in Brisbane.

De stier van Manacor zou waarschijnlijk niet eens Djokovic' taaiste tegenstander zijn geweest. Rafa mist tempo en zou zeker geen partij zijn geweest voor de andere grote namen op het circuit, als de loting hem een ontmoeting met de nummer 1 van de wereld had bespaard. De nieuwe generatie, onder leiding van Carlos Alcaraz, zal erop gebrand zijn om Djokovic nog meer onder druk te zetten nadat de Serviër vorig seizoen drie van de vier grandslams won. Jannik Sinner, Holger Rune en tweevoudig finalist Daniil Medvedev, die met zijn 27 jaar al een 'oudje' is, lijken de enige spelers te zijn die een uitdaging kunnen vormen voor de Spaanse wonderboy.

Mertens wil schitteren, Rybakina favoriet bij de vrouwen?

Bij de vrouwen wordt vooral uitgekeken naar de nummer 1 van de wereld, Iga Swiatek. De Poolse mikt op haar eerste finale in Melbourne nadat ze vorig seizoen in de vierde ronde werd uitgeschakeld door de nieuwe nummer 3 van de wereld Elena Rybakina. Rybakina is misschien wel de eindfavoriet van het toernooi. Ze was finaliste in 2023 en vernederde eerder dit jaar in Brisbane de winnares van vorig jaar en de nummer 2 van de wereld Aryna Sabalenka (6-0, 6-3).

Aan Belgische kant is Elise Mertens onze beste kans om zo ver mogelijk te geraken. Greet Minnen en Yanina Wickmayer treden ook aan in de hoofdtabel, net als dubbelpaar Sander Gillé en Joran Vliegen.

David Goffin (ATP 107) neemt het in de eerste ronde van de Australian Open op tegen de Fransman Ugo Humbert, het 21e reekshoofd. De winnaar neemt het in de tweede ronde op tegen de Chinees Zhizhen Zhang (ATP 53) of de Argentijn Federico Coria (ATP 85). De 33-jarige Goffin mikt op een tiende deelname in Melbourne. In 2017 bereikte hij er de kwartfinales. Vorig jaar kon de Luikenaar door ziekte niet aantreden.

Volg de Australian Open van 14 tot en met 28 januari op Eurosport 1 (basispakket) en Eurosport 2 (optie Pickx Sports).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top