Dit waren de hoogtepunten van december

Films | Nu de maand december zo goed als voorbij is, blikt Pickx terug op de beste films, series en uitzendingen van afgelopen maand.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alter Ego

In deze beklijvende reeks volgen we Gilles (Ward Kerremans), hij verloor jaren geleden zijn jeugdliefde Romy. Hij blijft worstelen met dit verlies, maar na een ontmoeting met een mysterieuze figuur gaat hij opnieuw op zoek naar antwoorden over wat er toen is gebeurd. Zijn zoektocht leidt hem naar Salvator, een mysterieus bedrijf dat op het eerste gezicht een zakenbank lijkt maar veel meer verbergt. 'Alter Ego' is een opvallende reeks die volgens sommige recensies "het midden houdt tussen fictie met realistische invloeden en sciencefiction". Fans van series als 'The Handmaid's Tale' zullen ongetwijfeld smullen van deze reeks.

Bekijk nu alle afleveringen van 'Alter Ego' op Streamz.Anatomie d'une chute

Deze film van regisseur Justine Triet ging in mei 2023 in première in Cannes en won daar niet alleen de Gouden Palm maar kreeg ook de hoogste onderscheiding van een professionele jury van filmjournalisten van Screen International. De film eindigde daar ex aequo met de Amerikaanse dramafilm 'May December'. Op de 36e editie van de European Film Awards in Berlijn ontving de film de prijs voor beste film, beste regisseur, beste actrice, beste montage en beste scenario. Deze film is een streling voor het oog en het oor, dankzij het zorgvuldig uitgesponnen scenario en het spaarzame gebruik van klassieke muziek.

Bekijk 'Anatomie d'une chute' nu in de Proximus VODWonka

Op 13 december kwam 'Wonka', een van de meest verwachte films van dit jaar, in de bioscopen uit. In deze nieuwe bewerking van de klassieker van Roald Dahl zien we Timothée Chalamet in de hoofdrol van Willy Wonka. Deze jonge chocoladeverkoper heeft grenzeloze ambities en hoopt in Londen zijn lang gekoesterde droom waar te maken om een chocoladewinkel te openen. In deze muzikale fantasyfilm volgen we zijn opkomst als hardwerkende winkeleigenaar tot baas van een chocoladefabriek. Naast Chalamet kan je ook Keegan-Michael Key, Matt Lucas, Sally Hawkins, Olivia Colman, Hugh Grant en Rowan Atkinson zien spelen.

'Wonka' is nu in de bioscopen te zien.De Warmste Week

Dit jaar was Brugge the place to be voor vele generaties, maar vooral een plek waar kinderen en jongeren meer dan ooit van zich hebben laten horen. Het thema van De Warmste Week van dit jaar was immers "opgroeien zonder zorgen", en dat bleek een schot in de roos. Met een opbrengst van maar liefst 8.790.633 euro zorgt De Warmste Week ervoor dat 287 projecten rond opgroeien zonder zorgen zullen waargemaakt worden in 2024. 

Bekijk 27 hoogtepunten van 'De Warmste Week' tot 30 november 2024 via VRT MAX.De Slimste Mens Ter Wereld

De 21ste Slimste Mens Ter Wereld is Guga Baúl, dat weet inmiddels heel Vlaanderen. Maar zelfs als je niet alle afleveringen hebt bekeken, is het de moeite waard om de finale-afleveringen nog eens te streamen. De finale van dit jaar is namelijk een echte nagelbijter gebleken. In de laatste aflevering neemt de komiek en acteur het op tegen VRT-weervrouw Jacotte Brokken en zij moest na een ijzingwekkende finale haar meerdere erkennen in Baúl. Hij gebruikte immers een veelbeproefde strategie die normaal goed werkt in de gewone afleveringen maar niet in de finales. Als je de finale al hebt bekeken en immuun bent tegen spoilers, kan je onderstaande video met een interview van Guga Baúl en Jacotte Brokken bekijken.

Bekijk alle afleveringen van 'De Slimste Mens Ter Wereld' op GoPlay.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top