Tover met deze films de sneeuw op je schermen!

Films | Ondanks de vele goede vooruitzichten ziet het er naar uit dat we ook dit jaar geen witte kerst zullen beleven. Daarom stelt Pickx je enkele films voor waar winterse landschappen een grote rol spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Revenant

Wie zegt dat je een kerstfilm op Kerstmis moet bekijken? Er is ook de uitstekende thriller 'The Revenant' uit 2015 met een opmerkelijke hoofdrol voor Leonardo DiCaprio als een vluchtende bontjager. De sneeuw geeft een extra dimensie aan het spannende verhaal, waarin de 37-jarige Hugh Glass op de vlucht is voor een aanval van de Arikara-stam. Als hij tijdens zijn vlucht ook nog wordt aangevallen door een grizzlybeer, zien zijn vooruitzichten er slecht uit.

Ontdek ‘The Revenant’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.Edward Scissorhands

In de openingsscène van deze film vraagt een klein meisje aan haar oma waar sneeuw vandaan komt. De oude vrouw vertelt vervolgens het verhaal van een stokoude uitvinder die zelf een mens met een goed hart wilde maken. Hij maakte een man genaamd Edward, maar overleed voor hij Edwards handen kon sculpteren. Daarom heeft Edward zichzelf scharen als handen gegeven en het beste ervan gemaakt door huis aan huis knipdiensten te leveren. Zo toont hij aan buurtbewoners hoe hij struiken in vormen kan knippen of sneeuw kan maken door ijs in sculpturen te snijden. Deze film van regisseur Tim Burton was in 1990 een groot kassucces, de productie won zeven filmprijzen waaronder een Oscar voor beste make-up.

Ontdek ‘Edward Scissorhands’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Home Alone

In het lijstje van kerstfilms waar sneeuw een prominente rol speelt, kan 'Home Alone' niet ontbreken. In deze film ontdekt de jonge Kevin McCallister op een ochtend dat zijn ouders op een citytrip naar Parijs zijn vertrokken, maar dat ze hem zijn vergeten in de chaos van het inpakken. Nu het huis helemaal leeg is, kan hij doen wat hij wil en dat leidt tot hilarische situaties. Deze film wordt nog vaak uitgezonden rond de kerstvakantie en prijkt steevast in de top tien van populaire kerstfilms.

Ontdek ‘Home Alone’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Eternal sunshine of the spotless mind

Na het einde van haar relatie met de verlegen Joel (Jim Carrey) laat Clementine (Kate Winslet) een procedure uitvoeren om de herinneringen aan haar ex-partner uit haar geheugen te wissen. Later ontdekt Joel de vergaande plannen van Clementine en wil hij eenzelfde ingreep ondergaan. Op het moment dat zijn geheugen gewist wordt, beleeft Joel hun gezamenlijke herinneringen opnieuw en krijgt hij spijt van de ingreep. De film groeide uit tot een culthit en werd ook door critici veelvoudig gelauwerd. Dat is zowel de verdienste van Jim Carrey, die zich hier op zijn kwetsbaarst en eerlijkst toont, en Kate Winslet. "Winslet is prachtig als de vrijgevochten Clementine. Ze heeft lang niet zo'n complexe rol gespeeld, en ze doet het fantastisch", schreef USA Today over haar werk.

‘Eternal sunshine of the spotless mind’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.Frozen

Met een film als 'Frozen' is het verband met sneeuw nooit ver weg. Dat is ook niet verwonderlijk, want de film is gebaseerd op het sprookje 'De Sneeuwkoningin' van Hans Christian Andersen. In deze Disney-film zien we hoe de dappere prinses Anna samen met bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een zoektocht begint naar haar verdwenen zus, prinses Elsa. Die laatste bezit ijskrachten die het koninkrijk Arendelle in de greep van een eeuwige winter houden. Om hun zus te vinden moeten ze mythische trollen en de ijskoude winter zien te bekampen. Dankzij het goed uitgekiend verhaal en de catchy liedjes wordt de film soms vergeleken met eerdere kaskrakers als 'De Kleine Zeemeermin' en 'Belle en het Beest'. 'Frozen' is nog steeds een van de succesvolste animatiefilms in de geschiedenis.

Ontdek ‘ Frozen’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top