Deze films kunnen je inspireren om je leven in 2024 een nieuwe wending te geven

Films | Het leven is niet altijd een wandeling in het park en soms komen we op een punt terecht waarop we een crisis het hoofd moeten bieden en een andere wending aan ons leven moeten geven. Pickx stelt je vijf films voor die je kunnen inspireren om je leven in het nieuwe jaar een andere wending te geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Way Back

Deze film vertelt het verhaal van Jack Cunningham, een voormalige basketbalspeler die ten prooi viel aan alcoholisme. In een poging zijn leven weer op de rails te krijgen, wordt hij coach van het basketbalteam van zijn oude middelbare school. Dat is geen eenvoudige opdracht, want het team verkeert in een lamentabele staat. In dit drama van regisseur Gavin O'Connor zien we hoe Cunningham, verteerd door verdriet, voortdurend moet vechten tegen de drankduivel. Saillant detail is dat acteur Ben Affleck uit zijn eigen ervaring met alcoholverslaving putte om de rol van Jack Cunningham realistisch neer te zetten.Ratatouille

Remy, een jonge Parijse rioolrat, koestert grote dromen. Wanneer hij per ongeluk gescheiden geraakt van zijn familie, komt hij pardoes terecht in de keuken van een groot restaurant. Voor het knaagdier is dit een geluk bij een ongeluk, want hij droomt ervan een geweldige kok te worden. Op een avond ontmoet hij het onervaren keukenhulpje Alfredo Linguini, die op voorspraak van de overleden eigenaar en chef-kok Auguste Gusteau is aangeworven. Remy stelt vast dat Alfredo weinig talent voor koken heeft, en besluit hem te helpen om carrière in de keuken te maken. Vanaf dat moment zal hij, verborgen onder Alfredo's koksmuts, hem helpen met het bereiden van verfijnde gerechten, de ene nog voortreffelijker dan de andere. 'Ratatouille' is niet alleen een verhaal over het waarmaken van dromen maar evengoed over vriendschap en familiebanden.

Ontdek ‘Ratatouille’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Wild

In 1994 besluit de Amerikaanse Cheryl Strayed een voettocht te ondernemen over de Pacific Crest Trail. Eigenlijk onderneemt ze twee reizen in één: ze zal niet alleen 1.700 kilometers afleggen van de Mexicaanse grens tot Canada, maar is ook van plan om zichzelf te ontdekken tijdens haar reis. Door deze voettocht af te werken, hoopt ze de dood van haar moeder, haar scheiding en haar jarenlange gevecht met zelfdestructief gedrag te verwerken. De echte Cheryl Strayed oogstte veel succes met haar memoires in 2012. Het boek werd een internationale bestseller.

Ontdek ‘Wild’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Begin Again

Gretta James, een Britse singer-songwriter, wil samen met haar vriend Dave Kohl hun geluk beproeven in New York. Beide artiesten blaken van ambitie, maar al gauw blijkt dat Dave in de Verenigde Staten meer kansen krijgt dan Gretta. Wanneer Dave een platencontract krijgt, verdrinkt ze haar frustratie in een New Yorks café en ontmoet Dan Mulligan, een ontslagen producer. Dan ziet dat Gretta over bakken talent beschikt en besluit haar te vragen om een nieuw nummer op te nemen. 

'Begin again' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Family Man

Jack en Kate zijn een hecht koppel, maar op een dag grijpt Jack de kans om carrière te maken als beursmakelaar bij zakenbank Barclays in Londen. Hij belooft Kate terug te komen, maar komt dit niet na. Dertien jaar later is Jack het charismatische hoofd geworden van een Amerikaanse grootbank, maar zijn liefdesleven ligt helemaal in duigen. Op kerstavond vindt er een mirakel plaats: Jack wordt na een schok wakker naast Kate en hun twee kinderen. Zo maakt hij langzaam kennis met het gezinsleven dat hij nooit heeft gehad. Jack begint langzaamaan van dit alternatieve leven te houden, maar het is allemaal maar tijdelijk. 'Family Man' is een film waar het geven en krijgen van een tweede kans in je leven een hoofdrol speelt.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top