Cleveland staat op één overwinning van de NFL Play-offs

Sport | De reguliere fase van de NFL gaat de eindsprint in. Met nog twee speeldagen te gaan kunnen enkele ploegen zich al van een ticket voor de play-offs verzekeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cleveland Browns blijft elke week opnieuw verrassen. De ploeg uit Ohio blijft maar winnen en staat op een zucht van een plekje in de play-offs, ondanks het feit dat enkele sleutelspelers met blessures te kampen kregen. Cleveland slaagde er pas in om voor de eerste keer dit seizoen drie opeenvolgende overwinningen te boeken en pakt uit met een combinatie van een standvastige verdedigingslinie en een efficiënte aanval.

De Browns staan tweede in de AFC North en hebben in de laatste twee wedstrijden van de reguliere fase nog alle kaarten in handen. Als ze er opnieuw in slagen om op eigen veld te winnen tegen New York Jets, zijn ze zeker van een ticket voor de play-offs. De Jets zijn op hun beurt al uitgeschakeld – voor het 13e jaar op rij spelen ze geen play-offs – en dus lijkt niets de Browns in de weg te staan.

Packers trekken naar Minnesota

Ook Minnesota Vikings heeft nog goede hoop op kwalificatie voor de play-offs, maar dan moeten ze wel beter spelen dan de afgelopen weken. De Vikings verloren vier van hun vijf laatste wedstrijden. Het wordt nog iets moeilijker nu enkele belangrijke spelers van de ploeg van Kevin O’Connell in de lappenmand liggen. Recent nog viel T.J. Hockenson uit met twee scheuren in de ligamenten tijdens de wedstrijd tegen Detroit. Een flinke tegenvaller, want de tight end is met zijn 95 recepties, 960 yards en 5 touchdowns van belang voor de ploeg.

De Vikings krijgen bezoek van Green Bay Packers, de ploeg die hen op de hielen zit in de NFC North. Tegen de Panthers wisten ze een reeksje van twee nederlagen te beëindigen, en dus hoopt de ploeg uit Wisconsin nog op een wildcard. Om niet ten onder te gaan tegen de Vikings, zullen ze echter beter moeten verdedigen dan de afgelopen weken. In oktober wisten de Vikings nog te winnen met 24-10 in Green Bay.

Het programma van de 17e speeldag van de NFL op Eleven Sports:

Vrijdag 29 december

  • Cleveland Browns - New York Jets: om 2u15 op Eleven 1 (heruitzending om 19u op Eleven 2)

Zondag 31 december

  • Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals: om 22u25 op Eleven 1 (heruitzending op 1 januari om 12u op Eleven 2)

Maandag 1 januari

  • Minnesota Vikings - Green Bay Packers: om 2u20 op Eleven 1 (heruitzending om 20u op Eleven 2)

Volg het beste van de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top