Djokovic vs. Alcaraz, Sabalenka vs. Jabeur: De Riyadh Season Tennis Cup verwelkomt de crème de la crème van de tenniswereld

Sport | Op dinsdag en woensdag 26 en 27 december verwelkomt de eerste editie van de Riyad Season Tennis Cup vier van ‘s werelds meest fonkelende tennisvedetten voor twee exhibitiewedstrijden. Bij de vrouwen neemt Aryna Sabalenka het dinsdag op tegen Ons Jabeur. Bij de mannen kruist Novak Djokovic woensdag de degens met Carlos Alcaraz in een krachtmeting tussen de twee beste spelers ter wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor tennisfans wordt het volgende week smullen: Eleven 1 zendt op dinsdag en woensdag 26 en 27 december vanaf 17u15 de eerste editie van de Riyadh Season Tennis Cup uit. Op het programma staan twee exhibitiewedstrijden in de Kingdom Arena in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, tussen vier van ‘s werelds grootste tenniskampioenen. Bij de vrouwen neemt de Wit-Russische Aryna Sabalenka, tweede op de WTA-ranglijst, het op tegen Ons Jabeur uit Tunesië, zesde op de wereldranglijst en de beste Arabische en Afrikaanse tennisspeelster in de geschiedenis.

Een topontmoeting bij de mannen

Bij de mannen neemt de Servische superster Novak Djokovic, winnaar van 24 grand slams, het woensdag op tegen het jonge Spaanse rastalent Carlos Alcaraz. Het amper 20-jarige tenniswonder heeft al twee grand slams op zijn naam staan en versloeg de Serviër deze zomer in de finale van Wimbledon. Deze exhibitiematch tussen de nummers 1 en 2 van de wereld is een kans om zichzelf te testen voor het komende seizoen. De tennisfan krijgt dus een eindejaarsgeschenk in de vorm van een clash der generaties.

Volg de Riyadh Season Tennis Cup en de wedstrijden tussen Aryna Sabalenka en Ons Jabeur en Novak Djokovic en Carlos Alcaraz op dinsdag en woensdag 26 en 27 december om 17u15 op Eleven 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top