De jacht op de play-offs in de beslissende fase in de NFL

Sport | Het reguliere seizoen loopt langzaamaan ten einde en veel teams willen hun plek in de play-offs veiligstellen, zoals de Rams, de Saints en de Broncos.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er zijn nog maar drie speeldagen over in dit reguliere NFL-seizoen en momenteel hebben vier ploegen (van de veertien beschikbare plaatsen) hun kwalificatie voor de play-offs veiliggesteld: de Ravens in AFC North, de Cowboys en de Eagles in NFC East en de 49ers in NFC West. Deze laatste winnen zelfs gegarandeerd hun divisie, waardoor ze de eerste ronde van de play-offs kunnen vermijden.

Dit betekent dus dat er nog tien plaatsen verdeeld moeten worden, wat ruimte laat voor heel wat mogelijkheden aangezien behalve de Jets, de Patriots, de Titans, de Commanders, de Panthers en de Cardinales alle andere teams nog een kans maken.

De Rams en de Saints hijgen in elkaars nek

Vrijdag staat er een zeer interessant duel tussen Los Angeles Rams en New Orlean Saints op het programma. De twee zijn in een nek-aan-nek-race verwikkeld in de strijd om de play-offs. De twee ploegen hebben elk 7 keer gewonnen en 7 keer verloren. De Rams kunnen hun divisie niet meer winnen, die eer is weggelegd voor de 49ers, dus gaan ze op zoek naar een wild card om alsnog door te stoten naar de play-offs.

Op dit moment staan ze er goed voor, maar de Saints zijn een te duchten tegenstander. Zij staan tweede in hun divisie, maar een zege tegen de Rams zou hen een enorme boost geven voor de play-offs. De Buccaneers, leider in hun divisie, tellen ook 7 nederlagen en 7 overwinningen. Een misstap van hen zou de Saints de leidersplaats opleveren!

Geen ruimte voor fouten voor de Broncos

Aan de AFC-kant is er de wedstrijd Denver Broncos - New England Patriots die met alle aandacht gaat lopen. Het team uit Boston is bezig aan een rampzalig seizoen en maakt geen kans meer op de play-offs, maar dat is wel het geval voor de ploeg uit Texas. Al zal dan werkelijk alles mee moeten zitten. Met 7 overwinningen en 7 verliespartijen staat de franchise op de tweede plaats in zijn divisie, achter de Chiefs die nog twee overwinningen meer hebben behaald.

Voor de wild cards staan de Broncos momenteel echter 11e en moeten ze dus minimaal 4 teams in hun conference voorbijstreven. Die taak zal dus bijzonder moeilijk zijn en hun lot ligt niet meer in hun eigen handen. Maar om er toch nog in te blijven geloven, zullen ze eerst de Patriots moeten verslaan.

Het programma van de 16de speeldag van NFL op Eleven Sports:

Vrijdag 22 december

Zondag 24 december

Maandag 25 december

Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top