De opoffering van Russell Westbrook levert op voor de Clippers

Sport | Los Angeles Clippers is de ploeg in vorm in de NBA met acht opeenvolgende overwinningen. De ploeg moest even wat aanpassen nadat James Harden erbij kwam, maar intussen is de motor op snelheid gekomen. En er is een leider opgestaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enkele weken geleden bestonden er nog heel wat twijfels rond Los Angeles Clippers en de komst van James Harden. De vraag was vooral hoe de gewezen MVP met de beroemde baard zou passen in een toen met Russell Westbrook (ook gewezen MVP), Kawhi Leonard (tweemaal MVP van de finales) en Paul George (een goede MVP-kandidaat). De eerste wedstrijden liepen niet van een leiein dakje en de resultaten waren negatief, dus eiste Westbrook dat hij op de bank gezet zou worden als vervanger. Tegenwoordig speelt hij veel minder, maar de Clippers winnen sindsdien wel veel meer.

De grote acht

Afgelopen nacht waren de Clippers enkele maten te groot voor Indiana (151-127) voor een achtste opeenvolgende overwinning, een record in de NBA. Het trio Harden – George – Leonard wist 90 punten te scoren en weet de wedstrijden meer en meer te domineren. En als er nood is aan vervanging, zit Russell Westbrook klaar. Die speelt tegenwoordig nog maar gemiddeld 17 minuten per wedstrijd.

Westbrook, die waarschijnlijk een plekje in de Hall Of Fame zal krijgen en die overal waar hij komt geprezen wordt, laat het begaan. “Soms lopen de zaken niet zoals je wil. Maar het is goed voor de ploeg en dat is het belangrijkste”, zei hij grootmoedig. “Dit is een teamsport en het belangrijkste is dat we voor de titel gaan.” Westbrook deed afgelopen zomer ook tegemoetkomingen op financieel vlak door bij Los Angeles te blijven. Hij sloeg een contract van 40 miljoen dollar af om iets minder dan 4 miljoen per seizoen te verdienen.

Leidersfiguur

Westbrook staat erom bekend een erg energieke speler te zijn en wanneer hij het parket mag betreden, toont hij steevast dat hij er nog staat. Op de bank moedigt hij zijn collega’s met veel enthousiasme aan. Hij ontpopte zich als een leidersfiguur en een mentor, exact wat de Clippers de afgelopen seizoenen misten. Westbrook: “Je kan niet alleen maar een leider zijn wanneer je dat wil. Sinds ik in deze competitie meespeel, is het een deel van mijn taak om een leider te zijn. Wat er ook gebeurt, deze jongens moeten leren hoe belangrijk ze zijn voor het team. Bij elke kans die ik krijg, probeer ik naar hen te luisteren, hen vertrouwen in te boezemen en ervoor te zorgen dat ze beseffen hoe belangrijk ze zijn. Dat is een deel van mijn werk.”

De Californiër heeft een duidelijk doel voor ogen: de titel winnen, zelfs als hij daar zelf speelminuten voor moet opofferen. Zijn prioriteit is het belang van de ploeg, en dat levert op, want de Clippers sloten weer aan met de top zes van de Western Conference. Westbrook zou over enkele maanden flink beloond kunnen worden voor zijn opofferingszin.

Het programma van de NBA deze week op Eleven:

Woensdag 20 december

  • Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs: om 2u op Eleven 1 (heruitzending om 12u en om 22u30 op Eleven 2)

Vrijdag 22 december

  • Portland Trail Blazers – Washington Wizards: om 4u op Eleven 1 (heruitzending om 8u en 15u15 op Eleven 2)

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top