De beste en slechtste kerstcadeaus die ooit werden gegeven in films

Films |

Op zoek naar inspiratie voor je kerstcadeaus dit jaar? Laat je inspireren door de beste, én de slechtste, cadeaus die we al de revue zagen passeren in de bioscoop. Pickx heeft een paar voorbeelden op een rijtje gezet om te volgen of te vermijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Home Alone 2: Lost in New York

Het is een kerstklassieker. Tijdens de feestdagen zien we de ‘Home Alone’-saga graag opnieuw en opnieuw. In de tweede film bereidt Kevin zich opnieuw voor om de kerstvakantie alleen door te brengen, weg van zijn familie. De McCallisters reizen naar Miami en zijn voorzichtig om hun zoon niet thuis te vergeten zoals vorig jaar. Deze keer gaat hij wél mee naar het vliegveld met zijn familie, maar stapt hij per ongeluk op het verkeerde vliegtuig en vliegt naar New York. Gelukkig heeft hij de creditcard van zijn vader bij zich, en trakteert hij zichzelf op een luxeverblijf in het peperdure Plaza Hotel, tegenover Central Park.

In het beroemde park, vlak bij Gapstow Bridge, ontmoet hij de ‘Pigeon Lady’, een dakloze vrouw gespeeld door Brenda Fricker. De oude dame en de jongen worden vrienden. Wanneer hij New York City moet verlaten, geeft Kevin zijn nieuwe vriendin een cadeautje om haar een vrolijk kerstfeest te wensen. Hij brengt de vrouw twee witte plastic duifjes, waarvan hij er één aan haar geeft en de andere bij zich houdt om op die manier altijd met elkaar verbonden te blijven. De dame met de duiven was duidelijk blij met het persoonlijke gebaar. Geef altijd cadeaus die uit het hart komen en sentimentele waarde hebben, zo luidt de boodschap.

Ontdek ‘Home Alone 2: Lost in New York’ nu op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Love Actually

Twintig jaar na de bioscooprelease geniet deze kerstfilm nog steeds een cultstatus. De romantische komedie richt zich op het leven van een dozijn mensen in de maand voorafgaand aan Kerstmis. In deze periode ontdekken we dat liefde kan verschijnen waar we dat het het minst verwachten. Het personage van Emma Thompson geeft ons een van de meest hartverscheurende scènes in de film. Karen en Harry (Alan Rickman) zijn al meer dan twintig jaar getrouwd. In de loop der jaren is hun passie voor de liefde afgenomen. Maar Karen is dolblij als ze een diamanten halsketting ontdekt in de jaszak van haar man. Tot kerstavond kan ze niet wachten om het cadeau in ontvangst te nemen. In plaats daarvan ontdekt ze dat haar cadeau een album van Joni Mitchell is. Teleurgesteld, maar ook geschokt, realiseert ze zich dat haar man een affaire heeft met veel jongere vrouw op kantoor… Niet bepaald een geslaagd cadeau, dus.

Ontdek 'Love Actually' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gremlins

Terwijl zowat elk kind hoopt een schattige puppy te krijgen voor Kerstmis, krijgt Billy een harig beestje dat hij Gizmo noemt. Het is een schattig klein beestje dat zijn vader voor hem meebracht uit Chinatown. Zijn nieuwe metgezel is heel zachtaardig en aanhankelijk, tot de dag dat hij met water bespat wordt en zich begint te vermenigvuldigen. In tegenstelling tot Gizmo zijn de anderen ondeugend, onaangenaam en onbeschoft. Ze voeden zich na middernacht en worden angstaanjagende, bloeddorstige wezens die bekend staan als Gremlins. De stad Kingston Falls is in groot gevaar en wordt overspoeld door moordlustige Gremlins.

Harry Potter en de Steen der Wijzen

In 2001 kwam Harry Potter te weten dat hij eigenlijk een tovenaar was en hij was net naar Zweinstein gegaan, een school gespecialiseerd in hekserij en tovenarij. Als wees verwachtte hij geen cadeautjes te krijgen met Kerstmis, maar toch lag er een cadeau voor hem onder de boom. Hij opende het en ontdekte de onzichtbaarheidsmantel, een relikwie dat wordt doorgegeven aan elke nieuwe generatie Potters. Net als zijn vader James vóór hem, krijgt Harry op zijn beurt het magische kledingstuk dat hem onzichtbaar maakt, zodat hij elke kamer in het kasteel kan binnengaan zonder gezien te worden. Een mooi sentimenteel erfstuk, en zeer nuttig indien verstandig gebruikt.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top