Licentiecommissie legt KV Oostende transferverbod op na waslijst aan achterstallige betalingen

Sport | De bekerstunt van KV Oostende tegen KRC Genk (3-1 winst na verlengingen) zorgde ongetwijfeld voor heel wat euforie bij spelers en fans, maar achter de schermen van de Diaz Arena zal de bekerzege snel weer vergeten zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Want daar wordt er vooral hard gewerkt om de spelers en de fans gewoon de mogelijkheid te bieden om die volgende bekerronde ook nog te spelen. Volgens verschillende media moet de kustploeg namelijk nog voor het einde van het jaar een overnemer vinden die de club financieel moet reanimeren. Makkelijk zal dat niet worden, want volgens diezelfde media kampt de club inmiddels met een schuldenberg van zo'n 8 miljoen euro.

De licentiecommissie greep alvast in en gaf KV Oostende al wel één zekerheid voor januari 2024: als de club na de eindejaarsperiode steeds het hoofd boven water kan houden, dan mag het alvast geen transfers doen.

KV Oostende werd namelijk op het matje geroepen omdat het geen betalingsbewijzen kon afleveren voor verschillende transferschulden, RSZ-schulden (bijdrage september 2023), BTW-aangifte (bijdrage september 2023) en betalingen rond bedrijfsvoorheffing (bijdrage september 2023). Na een onderhoud met de clubvertegenwoordigers werd er een transferverbod uitgevaardigd.

Het volledige verslag van de zitting met daarin de waslijst aan achterstallige betalingsbewijzen (negen in totaal) vindt u HIER.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top