Dit zijn de grote sportevenementen om in 2024 te volgen

Sport |

Als 2023 al vol sportspektakel zat, dan zal dat in 2024 ongetwijfeld nog meer het geval zijn. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste sportevenementen die komend jaar op het programma staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Olympische Spelen

Van 26 juli tot 11 augustus brengen de Olympische Zomerspelen ‘s werelds beste atleten samen in Parijs. In de Lichtstad zullen ze hun landen vertegenwoordigen in een dertigtal verschillende disciplines. Team België is er natuurlijk bij, met de ambitie om het minstens even goed te doen als in Tokio in 2021, toen onze atleten met 7 medailles huiswaarts keerden. De speerpunten van de Belgische delegatie zijn Nafi Thiam, Remco Evenepoel, Wout van Aert, Lotte Kopecky, Nina Derwael, de Red Lions, de Belgian Tornados, Matthias Casse, Emma Plasschaert en Sarah Chaari. Na de Olympische Spelen organiseert Frankrijk ook de Paralympische Spelen van 28 augustus tot 8 september.

Europees en Afrikaans kampioenschap voetbal

In 2024 valt Duitsland de eer te beurt om van 14 juni tot 14 juli gastland te zijn voor het EK voetbal. Het Frankrijk van Kylian Mbappé, finalist op het laatste WK, zal een van de grote favorieten zijn, maar ze zullen niet alleen zijn. Landen als Engeland, Spanje, Portugal en België zullen hen nauwlettend in de gaten houden na hun uitstekende kwalificatiecampagne. Op eigen bodem zal de Mannschaft erop gebrand zijn om hun oude glorie te heroveren, terwijl Italië ook revanche moet nemen voor zijn fans nadat ze er niet in slaagden om zich te kwalificeren voor het vorige WK.

Van 13 januari tot 11 februari is er ook een continentaal toernooi in Afrika. Op de African Cup of Nations strijden de beste Afrikaanse landen in Ivoorkust om de opvolger te worden van Senegal, de winnaar van twee jaar geleden. Naast de vertrekkende winnaar zijn landen als Marokko, halve finalisten op het WK van 2022, Algerije en Egypte de grote favorieten om de trofee te winnen.

Lees ook:

UEFA Champions League op Pickx Sports

Net als de voorgaande jaren zal de UEFA Champions League in 2024 in zijn geheel te volgen zijn op de zenders van Pickx Sports. De huidige editie, waarin een opvolger gezocht wordt voor Manchester City, is volop aan de gang, maar we kijken ook al uit naar de volgende editie. Vanaf het seizoen 2024-2025 zal het format van de meest prestigieuze Europese competitie er helemaal anders uitzien.

Naast op dinsdag en woensdag, zullen vanaf dan ook wedstrijden gespeeld worden op donderdag in de strijd om de beker met de grote oren. Het aantal ploegen in de nieuwe UEFA Champions League fase (wat vroeger de groepsfase was) wordt opgetrokken van 32 naar 36. Die ploegen worden in één competitie ingedeeld en zullen in totaal acht wedstrijden moeten spelen om te bepalen wie naar de achtste finales mag. Wie de tegenstanders worden, wordt bepaald door een trekking uit vier pots. Elke ploeg zal dus zijn eigen schema hebben en de matchen zullen diverser zijn dan ooit. Er geldt slechts één regel voor iedereen: allemaal spelen ze onder het toeziend oog van de kijkers van Pickx Sports.

Volg de UEFA Champions League nog zeker tot 2027 integraal op de zenders van Pickx Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus.

Zeslandentoernooi

Het prestigieuze zeslandentoernooi rugby loopt van 2 februari tot 16 maart. Elk van de zes deelnemende landen - Engeland, Schotland, Frankrijk, Wales, Ierland en Italië - speelt tegen alle andere landen over vijf dagen in vijf weken. Na de teleurstelling van hun vroege uitschakeling in 'hun' World Cup, zal Frankrijk er vooral op gebrand zijn om te schitteren in de competitie die ze in 2022 wonnen.

Ronde van Frankrijk

Elk jaar wordt er door wielerfans reikhalzend uitgekeken naar het grote evenement van de wielersport. De 111e editie van de Tour de France start op 29 juni in Firenze en bereikt Nice - niet Parijs, vanwege de Olympische Spelen - op 21 juli. De verwachte aanwezigheid van Remco Evenepoel, die zijn debuut maakt in de Grande Boucle, Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Tadej Pogacar belooft ongekend vuurwerk. De route van dit jaar bevat maar liefst 25 kilometer boven de 2000 meter en legendarische cols zoals de Galibier en Tourmalet. Er kan zelfs spanning zijn tot op de laatste meters, want de laatste etappe is een individuele tijdrit van 34 kilometer tussen Monaco en Nice.

Grand Slams tennis

Het tennisseizoen zal weer worden onderbroken door de verschillende grandslamtoernooien, hoewel het olympisch toernooi, dat loopt van 27 juli tot 4 augustus, een ander evenement is waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Wordt het de kans voor nummer één van de wereld Novak Djokovic om de Gouden Grand Slam te voltooien? Het jaar 2024 zou ook het einde van een tijdperk kunnen inluiden, met de geplande pensionering van gravelkoning Rafael Nadal. Zal zijn jonge landgenoot Carlos Alcaraz, voorbestemd om het wereldtennis te domineren, de verwachtingen waarmaken? En wie zal erin slagen Iga Swiatek te onttronen bij de vrouwen? Op de kalender begint de Australian Open van 14 tot 28 januari, gevolgd door Roland Garros van 20 mei tot 9 juni, Wimbledon van 1 tot 14 juli en tot slot de US Open van 26 augustus tot 8 september.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top