Yorbe Vertessen, onverwachte held in de Champions League

Sport | PSV Eindhoven wist zich dinsdagavond te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League door een geweldige comeback te realiseren tegen Sevilla FC. Het werd 2-3, mede dankzij de inval van onze landgenoot Yorbe Vertessen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van alle Belgen die in de Champions League spelen dit seizoen, hadden we het nog het minst verwacht dat Yorbe Vertessen een smaakmaker zou worden. Nochtans werd hij dinsdagavond de meest opvallende vertegenwoordiger van onze driekleur. Het was dankzij hem dat het PSV Eindhoven van Johan Bakayoko (die uiteindelijk tot man van de match werd uitgeroepen) een spectaculaire comeback kon klaarspelen tegen Sevilla en zich zo kon plaatsen voor de achtste finales van de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa. En dat terwijl hij maar één helft op het veld stond.

Moeilijke keuzes voor Peter Bosz

Vertessen, die vroeger voor Union speelde, begon de wedstrijd op de bank, waar hij zag hoe zijn ploegmaats het openingsdoelpunt van Sergio Ramos moesten inasseren. Net voor de pauze werd hij het veld op gestuurd ter vervanging van Hirving Lozano en kort na de rust kon ook hij niets doen aan het tweede doelpunt van Sevilla, op naam van de Marokkaanse international Youssef En-Nesyri.

De Belg liet zich er echter niet uit zijn lood slaan en bouwde aan de wederopstanding van PSV. Hij was direct betrokken bij de rode kaart voor Lucas Ocampos van Sevilla en applaudisseerde kort nadien voor Ismail Saibari, die met een knaller van een volley de achterstand verkleinde. Dan was het Vertessen die van aan de tweede paal Gudelj dwong tot een owngoal. En als klap op de vuurpijl leverde Vertessen in de toegevoegde tijd de assist af waarmee Ricardo Pepi PSV op voorsprong zette.

“Yorbe was de perfecte supersub”, was coach Peter Bosz achteraf lovend. En met reden, want het is dankzij Vertessen dat PSV op de tweede plaats staat in groep B, achter het ongenaakbare Arsenal. Lens en Sevilla kunnen Eindhoven al niet meer inhalen, dus ze zijn al zeker van een plekje in de volgende ronde. Op de laatste speeldag moet PSV het nog opnemen tegen de Gunners. Veel druk staat er niet meer op de ketel, maar onze landgenoot zal er vast op uit zijn om de hiërarchie binnen zijn ploeg te laten wankelen, want nu krijgen Hirving Lozano en Noa Lang nog voorrang op hem.

Herbeleef hier de hoogtepunten uit de wedstrijd Sevilla – PSV.

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand zendt Pickx+ een wedstrijd uit van deze competitie. De zenders Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.  

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top