Deze acteurs wilden de heldenrol spelen, maar werden een schurk

Films | Het leven loopt soms anders dan je zou willen. Dat is vaak het geval bij filmcastings, waar een aantal acteurs niet de door hun gewenste hoofdrol kregeb, maar de rol van slechterik. Pickx laat je enkele voorbeelden zien waar die keuze een positieve wending kreeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sam Rockwell in 'Iron Man'

Aanvankelijk stond Sam Rockwell op de shortlist van acteurs om de rol van Tony Stark te vertolken in 'Iron Man'. Uiteindelijk ging de rol van de protagonist naar Robert Downey Jr. en kreeg Rockwell de rol van Justin Hammer, de rivaal van Stark die Ivan Vanko in 'Iron Man 2' uit 2010 gebruikt om Tony Stark ten val te brengen. Volgens ingewijden zou Rockwell in de toekomst zijn rol van Justin Hammer opnieuw willen spelen, wat van hem een van de vaakst voorkomende schurken in de Marvel-franchise zou maken.

Ontdek de ‘Iron Man’-filmreeks op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

James Franco in 'Spider-Man'

Tijdens de productie van Sam Raimi's 'Spider-Man' (2002) legde James Franco een schermtest af voor de hoofdrol van Spider-Man voordat hij werd gecast als antagonist Harry Osborn. De hoofdrol van Peter Parker ging uiteindelijk naar Tobey Maguire. In 'Spider-Man' was Osborn de beste vriend van Parker, maar na de dood van zijn vader week Osborn van het rechte pad af. In 'Spider-Man 2' wordt Harry CEO van Oscorp, in 'Spider-Man 3' is zijn transformatie naar een volleerde slechterik voltooid.

De drie delen van 'Spider-Man' met Tobey Maguire zijn beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus.

Heath Ledger in 'Batman'

Heath Ledgers vertolking van de Joker in 'The Dark Knight' wordt algemeen beschouwd als een van de beste van het personage in de filmgeschiedenis. Ledger gaf het personage van de Joker een sinistere, dreigende maar tegelijk charismatische kant. De rol leverde hem postuum verschillende prijzen op, waaronder een Academy Award voor beste mannelijke bijrol. Vanwege zijn magistrale vertolking is het moeilijk voor te stellen dat Ledger ooit door Christopher Nolan werd gevraagd om de rol van Bruce Wayne te vertolken in 'Batman Begins'. Ledger aarzelde om zijn tanden te zetten in een superheldenrol, maar nadat hij 'Batman Begins' had gezien, meldde hij zich vol enthousiasme aan om de rol van Joker te spelen in de sequel 'The Dark Knight'.

'Batman Begins' en 'The Dark Knight Rises' zijn beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus.

Cillian Murphy in 'Batman'

Niet alleen Heath Ledger maar ook Cillian Murphy kwam in aanmerking om de rol van Bruce Wayne (alias Batman) in 'Batman Begins' te vertolken. De Ierse acteur merkte destijds (terecht) op dat hij niet de gestalte had van een superheld, maar desalniettemin deed hij toch mee aan de audities voor de rol omdat hij graag wilde werken met Nolan. "Ik wist dat ik niet geschikt was voor de rol, maar ik wilde vooral indruk maken op Christopher, vertelde hij daarover aan The Sunday Times. De rol van Batman ging uiteindelijk naar Christian Bale, Murphy werd gecast als slechterik Jonathan Crane. De Ierse acteur mocht de rol opnieuw spelen in 'The Dark Knight' uit 2008 en 'The Dark Knight Rises' uit 2012.

Tom Hiddleston in 'Thor'

Sinds 'Thor' in 2011 uitkwam, verwierf Tom Hiddleston grote faam met zijn vertolking van Loki, de God van het onheil. De Brit speelde deze rol vervolgens in 'The Avengers', 'Thor: The Dark World', 'Thor: Ragnarok', 'Avengers: Infinity War' en 'Avengers: Endgame'. Uiteindelijk kreeg de acteur zijn eigen televisiereeks met 'Loki', waarin hij een ongelooflijke krachtige god speelt. De Engelse acteur had aanvankelijk auditie gedaan voor de rol van Thor, die uiteindelijk naar Chris Hemsworth ging. Recensenten zijn het erover eens dat het heel goed klikte op het scherm tussen Hemsworth en zijn tegenspeler Hiddleston. Die chemie zou er ongetwijfeld niet zijn geweest met een andere tegenspeler.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Loki’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top