Deze fictieve personages worden door veel kijkers gehaat

Series | Veel televisiereeksen en films hebben niet alleen een protagonist maar ook een antagonist, een personage dat de tegenpool is van het hoofdpersonage. Doorgaans heeft de antagonist - zeg maar de slechterik van dienst - enkele onhebbelijke eigenschappen waardoor de kijker negatieve gevoelens voor dit personage ontwikkelt. Maar soms ontwikkelt het publiek ook een afkeer voor een personage dat niet als antagonist bedoeld was. Pickx stelt je enkele van de meest gehate personages in films en series voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ross Geller in 'Friends'

Het personage van Ross Geller is in de loop van de reeks geëvolueerd van een slungelachtige man tot iemand die zich neerbuigend, egoïstisch en bevooroordeeld gedraagt. We denken bijvoorbeeld aan de aflevering waarin hij gechoqueerd is dat zijn zoon Ben met Barbiepoppen speelt, zijn manipulatief gedrag om Rachels baas te overtuigen haar niet naar Parijs te laten vertrekken of zijn homofobe commentaar op zijn ex-vrouw Carol en haar nieuwe partner Susan. Een van de dieptepunten van Ross in de reeks vindt plaats wanneer hij als professor paleontologie een van zijn studenten verleidt. Hij zet een punt achter de relatie wanneer haar vader bezwaren toont.

Ontdek ‘ Friends’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Piper Chapman in 'Orange Is The New Black'

Het gebeurt niet vaak dat het hoofdpersonage van een reeks ook de persoon is waar iedereen een hekel aan heeft, maar met Piper Chapman in 'Orange Is The New Black' is dat wel het geval. Wanneer we in de eerste aflevering kennis maken met Piper, lijkt ze een onschuldige vrouw die door omstandigheden in de gevangenis is beland. Gaandeweg komt de kijker erachter dat Piper heel wat op haar kerfstok heeft. Ze toont zich vooral heel manipulatief in haar relatie met haar vriendin Alex, die Piper in bescherming neemt.

Ontdek ‘Orange Is The New Black’ vanaf (datum)/nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Rachel Berry in 'Glee'

In 'Glee' maken we kennis met een groep jongeren die in McKinley High's Glee Club hun passie voor zingen kunnen botvieren. Rachel Berry wordt vanaf het begin van de reeks neergezet als iemand die alles zou doen om in de schijnwerpers te staan. Ze toont haar egocentrische kantjes vooral op het podium, waar het al snel duidelijk wordt dat ze geen concurrentie tolereert. Naar het einde van de reeks toe wordt ze wat milder voor haar groepsgenoten, maar ze blijft geloven dat ze haar succes meer verdient dan anderen omdat ze er zo hard voor werkt.

Ontdek ‘ Glee’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Dwight Schrute in 'The Office'

Dwight is zonder dat hij het zelf beseft een van de grappigste personages in 'The Office'. Hij gedraagt zich heel anders dan zijn collega's - wat geen slechte zaak is - en hij laat een meer emotionele kant zien naarmate de serie vordert. Dat de kijkers hem nooit helemaal omarmen is te danken aan zijn nogal opmerkelijke persoonlijkheid. Dwights onophoudelijke vleierij jegens Michael, het verraden van zijn collega's en zijn superioriteitscomplex maken Dwight zeker geen sympathiek mens. Hij behandelt zijn collega's niet altijd positief, en Dwight gedraagt zich soms erg oppervlakkig, waardoor hij niet sympathiek overkomt.

Ontdek ‘The Office’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Coriolanus Snow in 'The Hunger Games'

Je kent dit personage vast wel van 'The Hunger Games'-franchise, waar hij zich laat gelden als de meedogenloze president die Panem regeert. In de nieuwe prequel 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' leren we Snow op een heel andere manier kennen. Daar is hij nog maar een 18-jarige jongeman en niet de tiran die we kennen uit de originele filmreeks (een rol van Donald Sutherland). Deze nieuwe film speelt zich af op het moment dat de tiende jaarlijkse Hongerspelen op het punt staan te beginnen. De jonge Snow krijgt de taak de mentor te zijn van Lucy Gray Baird, een verkenner uit District 12.

'The Hunger Games: The Ballad Songbirds & Snakes' is op 17 november in de bioscoop verschenen. Je kan de originele 'Hunger Games'-film bekijken in de Proximus VOD-catalogus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top