Maak kennis met de nieuwe personages in 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes'

Films | Tien jaar na de release van de eerste film in de ‘Hunger Games’-franchise is het tijd voor een prequel, maar je zal nog even geduld moeten hebben tot november. Daarom vertelt Pickx je wat meer over de cast en personages van deze film, die zich 64 jaar vóór het verhaal van Katniss Everdeen afspeelt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coriolanus Snow (Tom Blyth)

Doet de naam "Coriolanus Snow" een belletje rinkelen? Dat komt ongetwijfeld omdat we dit personage kennen als de meedogenloze president uit de originele filmreeks die Panem met ijzeren vuist regeert. In de nieuwe prequel leren we de president op een heel andere manier kennen, namelijk als een jonge kerel van 18. De film speelt zich af op het moment dat de tiende jaarlijkse Hunger Games op het punt staan te beginnen. De jonge Snow, die vertolkt wordt door de Britse acteur Tom Blyth, krijgt de taak om Lucy Gray Baird, een scout uit District 12, te begeleiden.

Lucy Gray Baird (Rachel Zegler)

Actrice Rachel Zegler ('Snow White', 'West Side Story') werd uitgekozen om in de huid te kruipen van Lucy Gray Baird, de vertegenwoordiger van District 12 in de Hunger Games, en nam daarmee de fakkel over van Jennifer Lawrence als hoofdrolspeelster. Lucy is lid van de Coveys, een reizende groep die toevlucht zocht in District 12 na een bloederige opstand, en werkt als singer-songwriter. Ze schreef de nummers 'The hanging tree' en 'Deep in the Meadow', die later worden gezongen door Katniss Everdeen. In de prequel hebben Lucy en Snow een hechte relatie, die hem doen beslissen om het Capitool te verlaten en zich bij haar te voegen.

Volumnia Gaul (Viola Davis)

De met een Oscar bekroonde actrice Viola Davis mag gestalte geven aan Dr. Volumnia Gaul, een van de meest beruchte personages van de franchise. Dr. Gaul staat bekend als een wrede vrouw en is het brein achter de experimentele wapendivisie van het Capitool. Deze briljante en excentrieke strateeg speelt een sleutelrol in de jeugd van de jonge Coriolanus Snow en de man die hij zal worden.

Tigris Snow (Hunter Schafer)

Actrice en model Hunter Schafer, die je ongetwijfeld kent van de serie 'Euphoria', krijgt in deze prequel haar eerste grote filmrol toebedeeld. Schafer mag het mysterieuze karakter Tigris Snow vertolken, de nicht en vertrouwelinge van Coriolanus, die hem over alle onderwerpen adviseert. Vervolgens werd ze styliste voor de Hunger Games en - vele jaren later - een bondgenoot van Katniss, die haar en de rest van Squad 451 hielp zich te verstoppen terwijl ze zich voorbereidden om naar het Capitool te marcheren.

Sejanus Plinth (Josh Andrés Rivera) en Casca Highbottom (Peter Dinklage)

Naast deze nieuwe castleden maakt ook Josh Andrés Rivera ('West Side Story') zijn opwachting. Hij speelt de rol van Sejanus Plinth, een goede vriend en mentor van Snow. Ten slotte kan je ook acteur Peter Dinklage aan het werk zien in de prequel. De 'Game of Thrones'-ster vertolkt het personage van Casca Highbottom, de decaan van de Academie en bedenker van de Hunger Games.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' verschijnt op 17 november in de filmzalen. De eerste film uit deze franchise kan je in de Proximus VOD-catalogus vinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top