'Superman Returns': dit zijn enkele van de succesvolste Superman-acteurs

Series | Vanavond kan je op Play6 kijken naar 'Superman Returns'. In deze superheldenfilm vertolkt Brandon Routh de rol van de protagonist. Pickx stelt je enkele acteurs voor die eveneens in de huid van de superheld zijn gekropen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'Superman Returns' uit 2006 keert Superman na een lang verblijf op zijn thuisplaneet Krypton terug naar onze planeet. Al gauw wordt hij geconfronteerd met zijn oude vijand Lex Luthor. Tot zijn grote spijt is dat niet het enige probleem in zijn leven. Zijn oude liefde Loïs Lane heeft tijdens zijn afwezigheid opnieuw de liefde gevonden en woont nu ver weg. In de hoofdrol zien we  Brandon Routh als Superman. Voor zijn rol kreeg de Amerikaanse acteur een Saturn Award voor beste acteur en opkomend talent. Routh is niet de enige acteur die hoge ogen gooide met deze rol. We blikken kort terug op enkele van de succesvolste Superman-acteurs.

Christopher Reeve

Met voorsprong de acteur die het meest gelauwerd werd voor zijn rol van Superman. Hij vertolkte de rol in 'Superman' uit 1978 en de drie daaropvolgende sequels. Hij had het enige tijd moeilijk om niet getypecast te worden, maar hij speelde de rol van Superman dan ook voortreffelijk. In de onderstaande documentaire 'Superman: The Magic Behind The Cape' vertelt specialeffects-expert Roy Field dat het opnemen van vliegscènes met Reeve een droom was. "We ontdekten dat Reeve een verleden als piloot van een zweefvliegtuig had, dus hij wist hoe hij zijn lichaam aerodynamisch moest bewegen. Er waren veel speciale effecten nodig om Superman te doen vliegen, maar het beste speciale effect was Christopher Reeve zelf."



Henry Cavill

Deze acteur kwam voor het eerst op de radar van de filmmakers in 2005 toen hij zich kandidaat stelde voor de hoofdrol van Superman in 'Superman Returns'. Het was uiteindelijk Brandon Routh die met de rol aan de haal ging, maar zijn doorzettingsvermogen leverde hem zeven jaar later alsnog de iconische rol op in 'Man of Steel'. De Britse acteur maakte daar zo'n goede indruk dat hij vervolgens opnieuw werd gevraagd voor 'Batman v Superman: Dawn of Justice' uit 2016, 'Justice League' uit 2017, 'Zack Snyder's Justice League' uit 2020 en 'Black Adam' uit 2022.



Tom Welling

Net zoals Christopher Reeve was Tom Welling geen fan van Superman voor hij in 2000 in de Warner Bros-reeks 'Smallville' werd gecast als de superheld. "Ik heb bewust besloten om geen Supermanstrips te lezen. We zijn met 'Smallville' een andere kant opgeslagen en ik wil niet beïnvloed worden, zelfs niet onbewust, door het bronmateriaal", vertelde hij in een interview. In 2019 hernam hij kort zijn rol als Clark Kent en Superman voor de televisiereeks 'Batwoman'. 'Smallville' werd na de eerste aflevering een groot succes, met meer dan 8,4 miljoen Amerikaanse kijkers. Welling won met zijn rol ook een Teen Choice Award in 2002.



Dean Cain

Deze acteur wordt in de Verenigde Staten niet vaak genoemd in lijsten van meest bekende Superman-acteurs. Nochtans heeft Cain zijn doorbraak en grootste successen in zijn carrière te danken aan de tv-reeks 'Lois & Clark: The New Adventures of Superman'. De reeks werd in Vlaanderen uitgezonden vanaf 1995 op VT4, de voorloper van Play4 nadat het programma in de Verenigde Staten een televisiesucces was met gemiddeld 15 miljoen kijkers per aflevering. Nadien ging zijn carrière bergaf, zijn latere filmprojecten zouden nooit meer het succes van de tv-reeks evenaren.



Bekijk ‘Superman Returns’ op 26 november om 20u25 op Play6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Lees meer:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top