Nicolas Cage als Superman of Iron Man en andere rollen die de acteur bijna speelde

Films | Nicolas Cage heeft er intussen meer dan honderd filmrollen opzitten. Zijn reputatie kent geen gelijke en hij drukte zijn stempel op de filmwereld, “for better or worse”. Enkele grote rollen waar hij op aasde, heeft hij echter nooit gekregen, mogelijk zit zijn zeer specifieke acteerstijl daar voor iets tussen. Proximus Pickx blikt terug op vijf filmhelden die net niet door Nicolas Cage vertolkt werden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Superman’ van Tim Burton

Deze ‘Superman’-film heeft nooit het daglicht gezien, en misschien maar best ook. In de jaren 90 werd gewerkt aan de film ‘Superman Lives’. Kevin Smith schreef het scenario en Tim Burton zat in de regisseursstoel. Nicolas Cage was gecast om de rode cape van het alter ego van Clark Kent aan te trekken. Net voor de eerste scènes gedraaid werden trok Warner Bros. de stekker eruit uit vrees dat de film een financiële flop zou worden. Tot grote teleurstelling van de acteur, die hoopte dat zijn vertolking historisch zou worden.
 
De film zou gebaseerd zijn op de comicreeks ‘The Death of Superman’ die in 1992 en 1993 uitkwam. Die stripverhalen gaan over de dood en verrijzenis van de superheld. De 170 miljoen dollar die opzij gehouden waren voor de film, werden uiteindelijk geïnvesteerd in ‘Wild Wild West’. Gelukkig voor ons, nam Cage wel enkele testscènes op voordat de film in de vuilnisbak ging, en die zijn te zien in de documentaire ‘The Death of Superman Lives: What Happened?’. Want het is vandaag de dag ondenkbaar dat Cage de rol nog op zich zal nemen. “Ik denk dat mijn Superman-dagen achter me liggen”, zei hij in een interview met The Guardian. Lex Luthor, de aartsvijand van Superman, wil hij dan weer wel vertolken.

Een andere versie van Superman, ‘Superman: Man of Tomorrow’ is nog tot 25 februari beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Vervangen door Keanu Reeves in ‘Constantine’

Nadat hij naast de rol van Superman greep, werd Cage even getipt als een andere superheld. In het begin van de jaren 2000 zou hij John Constantine spelen. Dat is het hoofdpersonage uit de comicreeks ‘Hellblazer’. De film kwam uiteindelijk in de zalen in 2005 en later kwam er een televisieversie met Matt Ryan, maar de hoofdrol ging uiteindelijk niet naar Cage, zoals oorspronkelijk bedoeld was. Regisseur Tarsem Singh (‘The Cell’) wilde eigenlijk met Nicolas Cage werken, maar er was wat onenigheid over de creatieve beslissingen rond de film en daardoor bleef het project even aan een zijden draadje hangen. Cage is het afgetrapt, net zoals Singh. Francis lawrence nam de regie over en Keanu Reeves werd in de hoofdrol gecast.

‘Constantine’ is beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

In de running voor ‘Iron Man’

Cage is gefascineerd door comics, maar dat leverde hem voorlopig nog niet veel op. Nadat twee superheldenrollen hem voor de neus werden weggekaapt, toonde Cage interesse om in de huid van Iron Man te kruipen. Eind jaren 90, tien jaar voor de eerste film in de zalen kwam, werd al een lijst met acteurs opgesteld die in aanmerking kwamen om het pantser van Tony Stark aan te trekken. Naast Cage stonden Tom Cruise, Sam Rockwell en Hugh Jackman op die lijst. Uiteindelijk was het Robert Downey Jr. die met de rol ging lopen, met het huidige succes van Marvel als bewijs voor de goede keuze. Nicolas Cage kreeg in 2007 eindelijk toch zijn kans om als superheld op het scherm te komen met ‘Ghost Rider’.

Als Willy Wonka in plaats van Johnny Depp

In de werelden die Tim Burton creëert kunnen we ons maar moeilijk een andere acteur voorstellen dan Johnny Depp. Geloof het of niet, maar soms kan de regisseur niet anders dan ook eens iemand anders casten. Naast Jim Carrey, Michael Keaton en Brad Pitt overwoog hij om Nicolas Cage de rol van de flamboyante Willy Wonka te laten spelen in zijn remake van ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Uiteindelijk werd de rol dan toch toevertrouwd aan Johnny Depp, die naar verluidt al sinds het begin de voorkeur van Tim Burton meedroeg. Verrassing?

‘Charlie and the Chocolate Factory’ is nog tot 2 oktober 2021 beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top