Vlaamse fictie tot Amerikaanse documentaire op Streamz in december

Series | Een nieuwe bloedstollende fictiereeks, een aanklacht tegen perfecte moeders en een exposé over de telemarketingsector, dat is wat Streamz in december onder de kerstboom legt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alter Ego

In de nieuwe Vlaamse fictiereeks ‘Alter Ego’ volgen we Gilles (Ward Kerremans), die jaren geleden zijn jeugdliefde Romy verloor. Na een ontmoeting met een mysterieuze figuur gaat hij opnieuw op zoek naar antwoorden. Samen met zijn vader Lucas (Wouter Henderickx) legt hij de duistere wereld bloot van de Verlossers, klonen van de dood die tussen de gewone mensen wandelen. Wanneer zij iemand aanraken, is hun laatste uur geslagen. Met een van die Verlossers (Taeke Nicolaï) blijkt Gilles een bizarre band te hebben.

Ward Kerremans kennen we van ‘Billie vs. Benjamin’, Wouter Henderickx speelde mee in het tweede seizoen van ‘De Twaalf’ en Taeke Nicolaï maakte onlangs een opmerkelijke passage met ‘The Chapel’. Daarnaast zien we Karlijn Sileghem ('Professor T.), Koen De Bouw ('Twee Zomers') en Zineb Fallouk ('Mocro Maffia') in de reeks. Geregisseerd door Mathieu Mortelmans ('Grond') en Frederike Migom ('Binti').

Ontdek 'Alter Ego' vanaf 1 december op Streamz via Pickx! 

Moedermaffia!

De Nederlandse serie ‘Moedermaffia!’ volgt Daan (een rol voor Loes Haverkort, bekend van ‘Rendez-Vous’), een cupcakebakker en alleenstaande moeder van twee kinderen die het niet zo makkelijk heeft. De andere ouders bestempelen haar als “ontaard”, ze moddert zogezegd maar wat aan en heeft geen idee wat goed ouderschap eigenlijk is. Bovendien belandt ze na haar scheiding terug bij haar moeder, waar ze op de bank moet slapen. Als ze haar kinderen niet voorgoed kwijt wil raken, moet ze een ouderschapscursus volgen.

‘Moedermaffia!’ hekelt hoe de maatschappij van iedere kersverse moeder lijkt te verwachten dat ze onmiddellijk voldoen aan een ideaalbeeld. De titel verwijst naar een schare moeders die anderen op de vingers tikt zodra ze zich niet strikt aan het boekje houden. Daan ontmoet in de loop van de serie verschillende moeders die net als zij niet perfect zijn en maar al te graag de veel te gepolijste vrouwen lik op stuk willen geven.

Ontdek 'Moedermaffia!' vanaf 14 december op Streamz via Pickx! 

wtFOCK: Ada

De populaire tienerreeks ‘wtFOCK’ is terug met een nieuw seizoen en een nieuwe groep personages. ‘wtFOCK: Ada’ focust zoals de titel doet vermoeden vooral op het personage Ada Konings, gespeeld door Ella van Remortel. We zien ook het personage Anaïs opduiken, vertolkt door Laura Bekaert, die het hoofdpersonage van het volgende seizoen wordt.

De serie volgt het reilen en zeilen van tienermeisjes en -jongens op de middelbare school en daarbuiten. De reeks tackelt maatschappelijk relevante onderwerpen en trekt onderwerpen als LGBTQIA+ helemaal uit de taboesfeer.

Ontdek 'wtFOCK: Ada' vanaf 14 december op Streamz via Pickx! 

Telemarketers

Twee telemarketeers in New Jersey ontdekken de waarheid achter het werk dat ze doen in het callcenter. Ze denken dat ze geld inzamelen voor goede doelen gelinkt aan het brandweer- en politiekorps, maar vissen uit dat het geld eigenlijk rechtstreeks naar de zakken van hun werkgevers gaat. Hun ontdekkingen zorgen ervoor dat het callcenter wordt opgedoekt en nu willen de twee telemarketeers hun hele sector aan het zonlicht blootstellen.

Het klinkt als het scenario voor een thriller, maar het is wel degelijk echt gebeurd. Sam Lipman-Stern en Adam Bhala Lough maakten deze driedelige documentairereeks voor HBO over hun eigen ervaringen in de telemarketingsector. De reeks belooft een netwerk van onethische praktijken en zelfs fraude aan de kaak te stellen.

Ontdek 'Telemarketeers' vanaf 21 december op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top