De NFL keert terug naar Europa met duel tussen de Patriots en de Colts

Sport | De NFL werkt verder aan zijn internationale uitstraling en deze week houden ze halt in Duitsland voor de partij tussen de Patriots en de Colts. Het is het startsein voor het tweede deel van de reguliere competitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit is ongetwijfeld het grote evenement voor Europese fans van American football en NFL. Het Noord-Amerikaanse kampioenschap biedt dit weekend een nieuwe wedstrijd op Duits grondgebied (in Frankfurt) aan met het treffen tussen New England Patriots en Indianapolis Colts. Een topduel is het wel niet.

De Patriots staan laatste in de AFC East met twee zeges en zeven verliespartijen. Na het vertrek van Tom Brady hebben ze het nog steeds moeilijk om aan te knopen met goede prestaties. De Colts staan op een derde plaats in de AFC South met tot op heden vier overwinningen en vijf nederlagen.

Voor de Europese fans zal het duel van zondagnamiddag (om 15u30) vooral uitkijken zijn naar de beleving rondom zo een duel. Zij willen de ‘magie’ en het enorme spektakel beleven. Sportwedstrijden in de Verenigde Staten worden nu eenmaal anders aangepakt dan die in Europa, waar het spektakel naast het veld zeker zo belangrijk is dan de partij zelf.

Pittige duels in de NFL

De 10de week van dit seizoen begint vrijdag echter met een ontmoeting tussen Chicago Bears en Carolina Panthers. Beide teams kennen een moeizaam seizoen. De Bears bakten er voorlopig weinig van met twee overwinningen en zeven nederlagen. Daardoor staan ze laatste in de NFC North. In het zuiden doen de Panters met amper een zege en zeven nederlagen het niet beter. Wie kan eindelijk nog eens proeven van een overwinning?

Tot slot zullen de Raiders, een franchise uit Las Vegas, maandag gastheer zijn voor New York Jets. Laatsgenoemde wil zich ongetwijfeld herpakken na de zware nederlaag tegen de Chargers. De Raiders vonden de smaak van de overwinning alvast terug met een zege tegen de Giants. De afwezigheid van Aaron Rodgers blijft problematisch voor het team uit New York. Kunnen ze daar eindelijk een oplossing voor vinden?

Het programma voor de 10de speeldag van NFL op Eleven Sports:

Vrijdag 10 november

Zondag 12 november

Maandag 13 november

Volg het nieuwe NFL-seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top