Novak Djokovic kan koning van de ATP Finals worden

Sport |

De ATP Finals, die van 12 tot en met 19 november in Turijn de acht beste spelers van het kalenderjaar samenbrengen, hebben titelverdediger en nummer 1 van de wereld Novak Djokovic als duidelijke favoriet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ‘Big Titles King’ uit Servië is in elk geval vastberaden om alle records te breken. Na het winnen van zijn veertigste Masters 1000-titel in Parijs gaat de nummer 1 van de wereld voor zijn zevende titel in het enkelspel op de ATP Finals, waarmee hij bovenaan deze speciale ranglijst zou komen te staan. Met een nieuwe overwinning zou hij bovendien ook Roger Federer (6 titels) het nakijken geven. Titelverdediger Djokovic is dan ook torenhoog favoriet om zichzelf op te volgen op het toernooi van 12 tot 19 november in Turijn.

Ontwaakt Carlos Alcaraz?

Het deelnemersveld in Noord-Italië zal echter bijzonder sterk zijn, met meer dan één rivaal die de Serviër in de weg zou kunnen staan. We denken dan in de eerste plaats aan Carlos Alcaraz, die ongetwijfeld de moeilijkste tegenstander wordt: de Spanjaard is namelijk enorm op dreef sinds zijn Wimbledon-titel. Daniil Medvedev, winnaar in 2020 en finalist in 2021, kan ook een belangrijke rol spelen als hij een goede week heeft.

Stéfanos Tsitsipás, winnaar in 2019, kan het ook best moeilijk maken. Alexander Zverev, tweevoudig winnaar (2018, 2021), zal wellicht moeite hebben om zijn topprestaties te herhalen maar is ook een niet te onderschatten tegenstander. Jannik Sinner, Andrey Rublev en Holger Rune zullen de outsiders zijn om in de gaten te houden.

Volg de ATP Finals van 12 tot 19 november op Eurosport 1 FR, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top