Grigor Dimitrov: man in vorm staat voor het eerst in halve finale Paris Masters

Sport | Vandaag wordt in Parijs de halve finale van de Paris Masters gespeeld. Alle ogen zullen op Novak Djokovic, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas en Grigor Dimitrov gericht zijn. Die laatste speler heeft het op dit tennistoernooi nog nooit zover geschopt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Grigor Dimitrov speelt vandaag de halve finale op het Paris Masters-tennistoernooi. De 32-jarige Bulgaarse tennisspeler neemt het op tegen Stefanos Tsitsipas (WTA 6), nadat hij in de vorige ronde de maat kon nemen van Hubert Hurkacz (WTA 11), Alexander Bublik (WTA 33), Daniil Medvedev (WTA 3) en Lorenzo Musetti (WTA 22).

Dimitrov heeft het nog nooit zover geschopt op de Paris Masters en kijkt erg uit naar de confrontatie tegen Tsitsipas. “Dit seizoen slaag ik er in om mezelf vaak in een positie te brengen waarin ik nog een kans maak om te winnen. Daar zijn zowel mijn team als ikzelf zeer blij mee”, klinkt het.

Geen finale sinds eind mei

Dat Dimitrov zover is geraakt in Parijs, hoeft eigenlijk niet te verwonderen: de Bulgaar speelt immers al maandenlang op een torenhoog niveau. Maar ondanks zijn uitstekende spel, kon Dimitrov dit jaar nog geen eindoverwinning in de wacht slepen. Hij stond in mei wel nog in de finale van het ATP-toernooi van Genève, maar moest toen het onderspit delven tegen de Chileen Nicolas Jarry (WTA 20). De laatste keer dat hij een toernooi effectief heeft gewonnen dateert al van 2017…

Tsitsipas: een geduchte tegenstander

Dimitrov zal het zaterdag opnemen tegen Stefanos Tsitsipas. Deze 25-jarige Griek draait een rustig seizoen zonder noemenswaardige uitschieters, maar kon eind juli wel het ATP-toernooi van Los Cabos in Mexico op zijn naam schrijven. Tsitsipas lijkt stilaan terug naar zijn beste vorm toe te groeien. Dat konden waarnemers al vaststellen in Parijs waar hij tijdens de kwartfinales Karen Khachanov (ATP 15) van het kastje naar de muur heeft gespeeld. Het valt dus nog af te wachten of Dimitrov een vuist kan maken tegen zijn Griekse opponent in de halve finales.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top