Edon Zhegrova: de Kosovaarse flankaanvaller maakt het eindelijk waar bij Lille

Sport | OSC Lille heeft opnieuw een goudhaantje in de rangen lopen. Het nieuwe talent luistert naar de naam Edon Zhegrova en was afgelopen weekend man van de match tegen AS Monaco. Waarnemers denken dat de 24-jarige rechtsbuiten het ver zal schoppen in de voetbalwereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig weekend stond de spannende wedstrijd van Lille tegen Monaco op het programma in de Franse Ligue 1. De Noord-Fransen doen het lang niet slecht in de Franse competitie, maar waren toch op hun hoede tegen AS Monaco dat ook al drie weken op rij heeft kunnen winnen. Lille trok aan het langste eind tegen Monaco en dat komt deels door de prestatie van Edon Zhegrova.

Deze 24-jarige Kosovaarse rechtsbuiten - die overigens ook een Belgische verleden heeft - speelde immers een dijk van een wedstrijd waarin hij twee assists gaf en tevens een gesel was voor de verdediging van de tegenpartij.

Verleden in België

Bij de Belgische voetbalfanaten doet de naam van Zhegrova wellicht een belletje rinkelen. De 24-jarige speler was enkele jaren geleden immers actief in ons land. Hij speelde in 2015 voor de jeugd van Standard-Luik, maar maakte na enkele maanden de overstap naar de jeugdopleiding van STVV, een andere club die toen nog in handen was van Roland Duchâtelet.

In 2017 tekende hij een contract bij Racing Genk en daar maakte hij ook zijn debuut op het hoogste niveau. Zhegrova maakte een veelbelovende start, maar wist geen basisplaats af te dwingen. Hij werd in 2019 uitgeleend aan het Zwitserse FC Basel en daar pakte de mayonaise (na enige tijd) blijkbaar wel.

Basel nam de Kosovaarse voetballer in 2020 definitief over van Genk voor 3 miljoen euro. In 2022 kwamen de scouts van Lille OSC aankloppen bij de Zwitserse topclub met de vraag of ze Zhegrova konden overnemen. Ze hadden 7 miljoen euro voor de man vijl en gaven hem een contract tot 2026.

Eindelijk gelanceerd

Zhegrova lijkt bij Lille dus eindelijk gelanceerd te zijn. Hij had enkele tussenstations nodig, maar blijkt nu toch een niet te onderschatten speler te zijn. Hij speelde dit seizoen al negen wedstrijden in de Ligue 1, gaf daarin drie assists en maakte ook al één goal. We zijn benieuwd wat de man nog in petto heeft de komende weken en maanden.

Het programma van speeldag 11 in de Ligue 1 op Eleven Sports:

Vrijdag 3 november

Zaterdag 4 november
Volg het beste van Ligue 1 het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top