Wie wordt kampioen in de DTM? Ontdek het dit weekend

Sport | Dit weekend gaan de motoren weer aan het ronken in tal van motorsporten. Ook in het Duitse toerwagenkampioenschap DTM is dat het geval. Daar staat namelijk de achtste en laatste ronde van het seizoen gepland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Komend weekend valt het doek over het seizoen van een van de belangrijkste toerwagenkampioenschappen uit Europa: de Deutsche Toerwagen-Masters (beter bekend als DTM). De DTM-karavaan houdt nog een laatste keer halt en doet dat op het circuit van Hockenheim: de Hockenheimring.

Op dat circuit kan de Duitser Thomas Preining, de huidige leider in het klassement, de wereldtitel veiligstellen. Maar voordat dat zover is, moet hij de nummer twee Mirko Bortolotti weten af te houden. Deze Italiaan loopt slechts tien punten achter op Preining en kan hem nog bijbenen.

Dat het een spannende eindronde wordt, bleek vorige maand nog op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Toen wist Preining de nummer 1-positie terug te claimen na een geweldige comeback. Ricardo Feller, de nummer drie uit het klassement, lijkt te zijn uitgeteld en moet opletten dat hij niet ingehaald wordt door andere rivalen.

Volg de achtste en laatste manche van het DTM-kampioenschap deze zaterdag 21 en zondag 22 oktober op Eleven 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top