België waagt zijn kans op de Motocross des Nations

Sport | Komend weekend kan je kijken naar de Motocross des Nations in het Franse Ernée, zonder enige twijfel het hoogtepunt van het motorcrosseizoen. Ons land zal alvast goed vertegenwoordigd zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Motorcross der Naties ('Motocross des Nations' in het Frans) is met voorsprong het belangrijkste jaarlijkse teammotorcrossevenement ter wereld en vindt dit jaar plaats op zondag 8 oktober in de Franse stad Ernée, op het Circuit Raymond DEMY. België zal goed vertegenwoordigd zijn met toppers als Jago Geerts in de MXGP, Lucas Coenen in de MX2 en Liam Everts in de MX Open. Sacha Coenen, tweelingbroer van Lucas, is de understudy van dienst.

Recept voor succes?

Vorig jaar haalde België met Jago Geerts (MXGP), Jeremy Van Horebeek (MX Open) en Liam Everts (MX2) de vijfde plaats in de Motocross des Nations op het RedBud-circuit in Buchanan, in de Amerikaanse staat Michigan. Tot nu toe behaalden de Amerikanen 23 overwinningen, een record, vóór Groot-Brittannië (16) en België (15). De laatste Belgische overwinning in deze motocross werd behaald door Clément Desalle, Ken De Dycker en Jeremy Van Horebeek in de editie van 2013 in Teutschenthal, Duitsland.

Bekijk deze zondag de Motocross der Naties op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top