Adnan Januzaj krijgt een (onverwachte) tweede kans bij FC Sevilla

La Liga |

Sevilla kende een ontgoochelende competitiestart maar lijkt zich stilaan te herpakken. Daarbij valt één naam specifiek op: Adnan Januzaj. Eerst afgeschreven en nu toch weer in de picture gekomen van zijn coach. Wat mogen we nog verwachten van de Rode Duivel?

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Sevilla begon het seizoen in La Liga met een 7 op 18. Niet slecht, maar toch onvoldoende voor een club van die status. Vorig seizoen ware ze nog eindlaureaat in de Europa League. De voorbije weken lijkt het echter weer de goede richting uit te gaan met de Andaloesiërs en deze vrijdagavond krijgen ze in de topper tegen FC Barcelona een uitgelezen kans om die hervonden vorm kracht bij te zetten. Barça staat momenteel tweede in het klassement, met 17 punten uit 7 wedstrijden. Sevilla volgt al op 10 punten, maar telt een match minder. Een goede kans dus om weer dichter bij de top te sluipen.

Drukke kalender

De karige puntenoogst van Sevilla heeft voornamelijk te maken met de eerste drie wedstrijden van dit seizoen, daarin werd driemaal verloren. Sindsdien heeft de ploeg van coach José Luis Mendilibar twee keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld. In de recentste wedstrijd hakten ze Almeria in de pan met 5-1. Dat geeft ongetwijfeld vertrouwen voor het vervolg.

Rode Duivel Dodi Lukebakio deed zijn duit al in het zakje door twee keer te scoren in drie competitiewedstrijden voor zijn nieuwe werkgever. Een onbetwiste titularis is hij er nog niet, maar stilaan vindt hij zijn draai. Mendilibar rekent op de Belgische winger om ook tegen Barcelona openingen te vinden en dinsdag wacht dan een gevaarlijke verplaatsing naar PSV Eindhoven op de tweede speeldag in de Champions League. Er wacht Sevilla dus een drukke kalender, en daar kan misschien nóg een Belg van profiteren: Adnan Januzaj.

Vertrouwen winnen

De 28-jarige Belgische international heeft er een moeilijk jaar opzitten. In mei 2022 maakte hij bekend dat zijn avontuur bij Real Sociedad, waar hij in 5 jaar seizoenen toch een aardige reputatie bijeen voetbalde, eindigde. Echt interessante aanbiedingen liepen er niet binnen voor de grillige aanvaller. Eind augustus tekende hij dan toch bij FC Sevilla, maar daar geraakte hij amper aan de bak. Na een half jaar werd hij uitgeleend aan het Turkse Basaksehir, waar hij 3 keer scoorde en 3 assists afleverde in 17 wedstrijden.

Na het seizoen keerde hij terug naar Sevilla, al werd daar meteen volop gespeculeerd over een nieuwe transfer of uitleenbeurt. Op voorspraak van de coach, die toch speelminuten beloofde, koos Januzaj er echter voor om nog een jaar te blijven. Het duurde eventjes voor Mendilibar zijn belofte inloste, maar tegen Almeria was het dan zover. 25 minuten voor het einde mocht Januzaj zijn eerste minuten van het seizoen volmaken.

Wellicht een rol die hij dit seizoen nog vaker zal mogen vertolken in La Liga, die van supersub, net zoals hij dat bij Sociedad vaak met veel succes deed. Een kans die hij moet grijpen, want een hoogtepunt beleeft zijn carrière momenteel allerminst. Bovendien is onze landgenoot niet ingeschreven op de deelnemerslijst voor de CL, dus het is enkel in La Liga dat zijn ster dit seizoen kan fonkelen.

Het programma van speeldag 8 in La Liga op Eleven Sports:

Vrijdag 29 september

Zaterdag 30 september

Zondag 1 oktober

Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top