Wie is Mohamed Amoura, de nieuwe sensatie van Union SG?

Jupiler Pro League | Union SG won afgelopen weekend met 0-2 van Cercle Brugge. Die zege hadden de Brusselaars vooral te danken aan Mohamed Amoura. De 23-jarige Algerijnse aanvaller was onhoudbaar voor zijn tegenstanders. Heeft Union SG een nieuw goudhaantje in zijn rangen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mohamed Amoura mocht voor het eerst in de basis starten nadat hij afgelopen donderdag in de Europa League tegen Toulouse zijn eerste doelpunt scoorde voor Union SG. De snelle aanvaller liet er geen gras over groeien in Brugge en wist na 40 seconden al voor doelgevaar te zorgen met een bal op de paal.

Net voor het eerste kwartier opende hij de score en net na de pauze prikte hij er nog eentje tegen de netten. Zo wist Union SG na drie wedstrijden op rij weer aan te knopen met een overwinning. Amoura liet heel België zien dat hij de nodige kwaliteiten in huis heeft om een sensatie te worden in de Jupiler Pro League.

Van Algerije tot Zwitserland

Amoura begon zijn carrière in Algerije, waar hij bij ES Sétif in 2020 op 19-jarige leeftijd zijn debuut maakte. Het seizoen nadien brak hij helemaal door met 15 goals in 35 partijen in de Algerijnse eerste klasse. Daardoor verscheen hij op de radar van Europese clubs en FC Lugano wist hem voor 1 miljoen euro naar Zwitserland te halen.

Daar schipperde hij tussen bank en basis, maar Amoura wist er zich wel te tonen met 17 doelpunten en 5 assists in 66 wedstrijden. Anderlecht informeerde, maar Union SG drukte door. De Brusselse club betaalde 4 miljoen euro om mee het vertrek van Victor Boniface (naar Leverkusen) op te vangen.

Doelstelling: 15 doelpunten

De Algerijnse international liet vanaf zijn eerste minuten bepaalde kwaliteiten zien. Tegen Antwerp en Genk toonde hij zich met zijn snelheid, tegen Toulouse scoorde hij zijn eerste goal voor Union SG. Met zijn snelheid lijkt hij een complementair duo te vormen met die andere spits die naar het Dudenpark kwam: Kevin Rodriguez.

Amoura heeft snelheid, loop- en scorend vermogen, dribbelvaardigheid en hij is heel aanwezig in het spel. Hij drukt zo al meteen zijn stempel op het spel van Union SG, dat die aanvallende kwaliteitsinjectie wel nodig had. De spits is hongerig en dat liet hij ook merken in La Dernière Heure.

"Ik wil deze lijn het hele seizoen doortrekken. Ik ben naar Union gekomen om de club te helpen zijn doelstellingen te bereiken. Ik hoop dit seizoen aan 15 doelpunten te geraken”, was hij zeer duidelijk. De verdedigers in de Jupiler Pro League zijn alvast gewaarschuwd.

Volg alle wedstrijden van de Jupiler Pro League, inclusief de match tussen Union SG en Sporting Charleroi deze zondag om 13u op Eleven Pro League 1, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top