Deze spelers zorgden voor een hattrick in sneltempo in de Pro League

Jupiler Pro League | Aboubakary Koita maakte afgelopen weekend indruk door in de Limburgse derby met STVV tegen KRC Genk een hattrick te scoren in 5 minuten en 53 seconden. In het verleden scoorden ook andere spelers in de Belgische competitie drie doelpunten in een paar minuten. Pickx stapte even terug in de tijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gilles Van Binst, de recordhouder

Op 3 januari 1976 wist Gilles Van Binst geschiedenis te schrijven in de Belgische competitie. De voormalige verdediger van Anderlecht scoorde toen immers de snelste hattrick ooit in België. Van Binst, een aanvallend ingestelde rechtsachter, scoorde drie keer in minder dan vier minuten. Anderlecht verloor alsnog met 4-3. “Rensenbrink had, aangezien hij de baas was in de groep, besloten dat ik in de tweede helft in de spits moest gaan spelen”, vertelde hij destijds aan La Dernière Heure. "Hij is degene die mij de drie doelpunten op een schoteltje heeft aangeboden. Ik weet dat we die partij verloren, maar dat kan mij niet schelen. Ik heb dat record toch maar mooi beet.”

Nicolas Frutos, de beul van STVV

In april 2008 was het een zwarte dag voor STVV. De Limburgers verloren met 4-1 op het veld van Anderlecht en zakten daardoor naar tweede klasse. De beul van dienst? Nicolas Frutos. De Argentijnse spits scoorde drie doelpunten in zeven minuten. Nochtans stond STVV na 80 minuten nog 0-1 voor in Brussel, maar Frutos besliste alsnog over hun lot.

Erwin Vandenbergh, het jaar van de Europese Gouden Schoen

Erwin Vandenbergh is een van de beste Belgische spitsen ooit. In 1980 was hij aan de slag bij Lierse SK en zij speelden dat jaar tegen Hasselt. Vandenbergh was een garantie op goals en dat mocht Hasselt ondervinden. Hij trof maar liefst zes keer raak tegen de Limburgse club, waarvan een hattrick op zestien minuten tijd. Het werd 7-0. Vandenbergh scoorde dat seizoen 39 keer voor Lierse SK en won daarmee de Europese Gouden Schoen (een award voor de topschutter in Europa), een prijs die hij als enige Belg ooit wist te winnen.

Wesley Sonck peuzelt KV Mechelen op

De supporters van KRC Genk zullen de match uit het seizoen 2002-2003 van hun favoriete ploeg tegen KV Mechelen niet snel vergeten. Wesley Sonck was die dag onhoudbaar. De ex-Rode Duivel wist het leer die avond maar liefst zes keer tegen de touwen te krijgen. Het werd 9-0 en Sonck scoorde een hattrick in acht minuten. Kevin Vandenbergh, zoon van de hierboven genoemde Erwin Vandenbergh, wist ook drie keer te scoren.

Marc Wilmots verleidt Paul Van Himst

In april 1993 speelde Marc Wilmots AA Gent op een hoopje. De aanvaller scoorde maar liefst zes doelpunten tegen AA Gent. In een knotsgekke partij werd het 8-4! Wilmots maakte indruk door drie keer te scoren in amper zes minuten. Hij scoorde er vijf in twintig minuten. Bondscoach Paul Van Himst kon niet meer naast de speler van Standard kijken en haalde hem nadien bij de Rode Duivels.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top