Waarom de pandoering van Antwerp ook een klap(je) is voor het Belgische voetbal

UEFA Champions League | Royal Antwerp FC werd compleet overklast op het veld van FC Barcelona. De 5-0-zege van de Spaanse landskampioen tegen de Belgische toonde nog maar eens dat het niveau tussen de Belgische en Europese top enorm groot is. De droom werd toch een kleine nachtmerrie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Royal Antwerp FC maakte in het Olympisch Stadion van Lluís Company zijn debuut in de Champions League. De Great Old werd met de voeten op de grond gezet. FC Barcelona was véél te sterk en het moest niet eens voluit gaan om een 5-0-zege bij elkaar te spelen.

Van Bommel ontbrak...op het veld

De wedstrijd was na 23 minuten gespeeld. Toen stond het al 3-0 voor de Catalanen. Mark van Bommel kon daardoor zelfs een praatje maken met ex-ploegmaat en huidig Barça-trainer Xavi Hernandez. Het was veelzeggend. Antwerp was geen tegenstander voor FC Barcelona, het kwaliteitsverschil was enorm. Dat FC Barcelona veel meer kwaliteit heeft, dat wist iedereen.

Toch hadden we meer verwacht van de Belgische landskampioen. Ze leken met wel heel veel respect de partij te hebben aangevat en we misten die strijdlust om Barcelona het leven toch een beetje zuur te maken. Die ‘grinta’ ontbrak en de speler Mark van Bommel had Antwerp wel kunnen gebruiken. De ploeg miste toch een aantal ‘smeerlapjes’ op het veld. Bij Barcelona mochten ze technische hoogstandjes uitvoeren, zonder dat Antwerp daar ook maar iets tegenover stelde.

België weer met de voeten op de grond

Club Brugge deed het vorig jaar zeer goed in de Champions League. Royal Antwerp FC staat duidelijk nog niet op dat niveau, wat ergens ook logisch is. Zes jaar geleden speelden ze nog in de Belgische tweede klasse. De spelers van de Belgische club met stamnummer 1 misten ervaring op het hoogste toneel.

Arthur Vermeeren & co wonnen alles wat er te winnen viel in de Jupiler Pro League. Om Europees ook van zich te laten spreken, moeten ze als club nog heel wat stappen voorwaarts zetten. De nederlaag in en tegen Barcelona was verwacht en alles ligt nog open in deze groep.

De verwachting is dat ze vooral voor de derde plaats zullen moeten knokken. Shakhtar Donetsk is niet meer die ploeg van weleer en ging ook kansloos de boot in tegen FC Porto. De troepen van Sérgio Conceição lijken ook een maatje te groot te zijn voor Antwerp. België heeft het afgelopen jaar op een Europese wolk geleefd en deze partij was toch een duidelijk signaal dat het verschil met de Europese (sub)top enorm groot is. Een Europees seizoen zoals Club Brugge vorig jaar moeten we dan ook zien als een uitzondering. Aan Antwerp om de komende vijf wedstrijden de rug te rechten.

Het programma van speeldag 1 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 20 september

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports! Eén keer per maand zendt Pickx+ ook een sportwedstrijd uit. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top