Stats CPL (na speeldag 5): Belgen boven in individuele klassementen

Sport | Na vijf speeldagen zijn er nog steeds twee spelers die gemiddeld één doelpunt per wedstrijd scoren. Bij de assists en de clean sheets zijn de toppers 'gezakt' naar een gemiddelde van 60% per match (3 op 5). Opvallend: zowel bij de goals, de assists als bij de clean sheets staan er enkel Belgen bovenaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo leiden Zinho Gano (die inmiddels wel al enkele keren uitkwam voor zijn tweede vaderland Guinee-Bissau) en Adriano Bertaccini de topschuttersdans. Gano kon niet scoren tegen Jong Genk terwijl Bertaccini 2x raak trof tegen Club NXT. De Luikse opvolger van Jérémy Perbet heeft zo zijn entree alles behalve gemist bij Les Sang & Marine. Achter het topduo volgen twee spitsen van de beloftenteams.

Goals

5. Gano (Zulte Waregem), Bertaccini (RFC Luik)
4. Vermant (Club NXT), Beniangba (Jong Genk)
3. Vossen (Zulte Waregem), Kosiah (Beerschot), Van Acker (Lierse), Nsimba (Dender), Sam (Patro)

Ook bij de assists is het België boven. Leider Gaëtan Hendrickx kon geen extra assist afleveren terwijl eerste achtervolger Lennard Hens wél betrokken was bij één van de Denderse doelpunten. Beiden staan zo na vijf wedstrijden met een toch al niet onaardig aantal van drie assists achter hun naam.

Assists

3. Hendrickx (Deinze), Hens (Dender)
2. Soumah-Abbad (Seraing), Van De Perre (Jong Genk), Chaabi (Francs Borains), Traore (Zulte Waregem), Vancsa (Lommel), D’Ostillo (RFC Luik), Kis (Patro), De Roeve (Club NXT), Adedeji-Sternberg (Jong Genk)

En ook bij de clean sheets voert een landgenoot de forcing. Jari De Busser hield de nul in de eerste drie duels van het seizoen, maar moest zich in de twee meest recente matchen wel 4x omdraaien. Toch blijft hij op kop van de doelmannenranking. Drie goalies slaagden er dit weekend wel in om aansluiting te vinden.

Clean sheets

3. De Busser (Lommel)
2. Miras (Deinze), Saussez (Francs Borains), Reus (Beveren)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top