Hayao Kawabe en Standard zorgen voor een nieuwe start

Sport | De zevende speeldag in de Jupiler Pro League ligt achter ons, tijd dus voor onze wekelijkse round-up van het weekend. Pickx Sports kiest de man, het doelpunt en het cijfer van de speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Hayao Kawabe

Carl Hoefkens voerde heel wat wijzigingen door tegen Eupen. De late aanwinsten werden in de basis gedropt en de Rouches wonnen met 1-3. Toch was het een vroege zomertransfer die zich in Eupen in de kijker speelde. Hayao Kawabe schitterde door een doelpunt te scoren en assist uit te delen. De Japanner kreeg op het middenveld de voorkeur boven William Balikwisha, wiens snelle vervanging (negen minuten na zijn invalbeurt) deze week nog uitvoerig zal worden besproken. Kawabe bedankte zijn coach voor het vertrouwen met een glansprestatie. Daardoor boekte Standard zijn eerste zege van het seizoen. Is de trein er nu helemaal vertrokken?

Het doelpunt van het weekend: Anders Dreyer

Is het de konijnenpoot van Brian Riemer of de sterke bank die ervoor zorgen dat Anderlecht met zijn wissels het verschil maakt? Voor de derde speeldag op rij konden de Brusselaars rekenen op hun invallers om punten te pakken. Na Francis Amuzu was het deze keer de beurt aan Anders Dreyer. De flankaanvaller wist een slecht weggewerkte bal door de Kortrijk-defensie met een knappe volley in de 97ste minuut in doel te trappen. Een prachtige goal die een belangrijk punt opleverde.


Het cijfer van het weekend: 4

Dit is het puntenaantal dat de nummer één scheidt van de elfde plaats in de Jupiler Pro League. Ook al hebben sommige teams een wedstrijd minder gespeeld, toch toont het aan dat iedereen van iedereen kan winnen. De strijd om de play-offs belooft ook dit seizoen weer bijzonder spannend te worden.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top