KVO houdt voor het eerst sinds april 2022 de nul buitenshuis (maar zit wel met een sluimerend penaltyprobleem)

Sport | KV Oostende heeft zondagavond gedaan wat het absoluut moest doen: winnen op het veld van kelderconcurrent SL16 FC. De kustploeg had genoeg aan een doelpunt van Berte genoeg om de drie punten op zak te steken. Dat was op zich ook al een prestatie, want dat wilde meteen ook zeggen dat de defensie buitenshuis eens geen bal had doorgelaten. En dat was al even geleden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Meer bepaald van 22 april 2022... Toen won KV Oostende op de laatste speeldag van het JPL-seizoen (2021-2022) met 0-2 op het veld van AS Eupen. Nadien slaagde de kustploeg er niet meer in om de nul te houden in een uitmatch. Vorig seizoen kon Oostende geen enkele keer een clean sheet behalen buitenshuis (19 pogingen: 17 competitieduels en 2 bekermatchen) en ook dit seizoen kon er op bezoek bij SK Deinze (1-0) en RFC Luik (2-0) geen defensief succes geboekt worden.

Tot nu dus; al had KVO daar wel een goede Bossin voor nodig. SL16 FC botste 4x op de Oostendse goalie; die met dit clean sheet meteen ook z'n rekening opent voor zijn nieuwe club. In de bekermatch tegen Ganshoren (5-0 zege) stond z'n concullega Brent Gabriël namelijk onder de lat.

Penaltyprobleem

Wie z'n CPL-rekening nog niet opende en daar best wél een uitstekende kans daarvoor kreeg was Ewan Henderson. De middenvelder scoorde vorige week wel al tegen Ganshoren, maar kreeg tegen SL16 FC ook een uitgelezen kans om zijn eerste Challenger Pro Leaguegoal te scoren. Henderson zette zich kort voor rust achter een elfmeter om de 0-2 op het bord te zetten, maar de Schot zag zijn - te gecentreerde - poging gered door springveer Epolo.

Uiteindelijk was de penaltymisser niet doorslaggevend voor het resultaat (de 0-1 bleef op het bord). Toch was het al de derde penaltymisser van het seizoen, waardoor er stilaan een penaltyprobleem begint de sluimeren aan de kust. In de bekermatch tegen Ganshoren miste Atanga ook al een elfmeter terwijl Perez in dezelfde match wél raak trof. Daarnaast misten Fuentes (thuis tegen Seraing) en nu dus Henderson al een penalty in de CPL.

50%

KVO is daarmee goed voor de helft van de penaltymissers in het huidige Challenger Pro Leagueseizoen. De twee andere missers kwamen op naam van Vetokele (Lommel) en Mouhli (RFC Luik). De andere zeven strafschoppen die dit seizoen al toegekend werden, gingen wel binnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top