Een weekend vol motorsport in Spanje, het VK en Oostenrijk

Auto-moto | Dit weekend gaan de motoren weer aan het ronken. In Spanje wordt een nieuwe WK Superbike-manche gereden, in het Verenigd Koninkrijk valt het doek over het MXGP-kampioenschap en in Oostenrijk zal de voorlaatste manche van het DTM-kampioenschap afgewerkt worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Legt Razgatlioglu Bautista nog iets in de weg?

Dit weekend wordt in Spanje de tiende ronde van het WK Superbike afgewerkt. Alvaro Bautista staat momenteel autoritair aan de leiding in het klassement en wil zijn concurrenten in Spanje een hak zetten. Het valt nog af te wachten of eerste achtervolger Toprak Razgatlioglu daar iets tegen kan doen. De Turk heeft 57 punten achterstand op Bautista en de Noord-Ier Jonathan Rae heeft 177 punten goed te maken. Spanning verzekerd, dus!

Volg het WK Superbike in Aragon op zaterdag 23 en zondag 24 augustus op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

MXGP komt ten einde in Groot-Brittannië

Over het Kanaal vindt dit weekend de negentiende en laatste ronde van het MXGP-kampioenschap plaats. Jorge Prado (841 punten) zal zich hoogstwaarschijnlijk tot wereldkampioen kronen, maar hij moet dan wel uit het vizier van eerste achtervolger Romain Febvre (774 punten) kunnen blijven. Onze landgenoot Jeremy Van Horebeek is ook van de partij. Van Horebeek (plaats 23) doet niet meer mee voor een podiumplaats, maar zal ons land wel zo goed mogelijk proberen te vertegenwoordigen.

Volg de laatste etappe van het MXGP-kampioenschap in Groot-Brittannië deze zondag op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

DTM in Oostenrijk

In het DTM-toerwagenkampioenschap staat komend weekend de zevende manche op het programma. Die vindt plaats op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Het betreft de voorlaatste etappe van het kampioenschap en de leider in het klassement Mirko Bortolotti (173 punten) zal proberen zijn voorsprong vast te houden. Bortolotti wordt op de hielen gezeten door Thomas Preining (164 punten) en Ricardo Feller (142 punten).

Volg de zevende manche van het DTM-kampioenschap op zondag op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top