Zal Team Europe revanche kunnen nemen op Team World in de Laver Cup?

Sport | Team Europe werd vorig jaar voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Laver Cup verslagen en is van plan om wraak te nemen in 2023.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was een memorabel moment toen Roger Federer, stichter van de Laver Cup, in 2022 na een dubbelpartij met Rafael Nadal afscheid nam van zijn professionele tenniscarrière. Team Europe had de dubbelwedstrijd tegen Frances Tiafoe en Jack Sock verloren. Onder een staande ovatie namen de twee geëmotioneerd afscheid.

In de Laver Cup van dit jaar zal Nadal niet aanwezig zijn. De gravelkoning kampt sinds enige tijd met een heupblessure en zijn revalidatie verloopt niet zoals gehoopt. Nadal hoopt eerder op een deelname aan de Australian Open in 2024 en laat daarom de Laver Cup dit jaar links liggen.

Een vijfde titel voor Europa?

Team Europe zal deze editie van de Laver Cup ongetwijfeld aanvatten met een gevoel van revanche. Het team van Björn Borg moest vorig jaar voor het eerst sinds het oprichten van de competitie in 2017 zijn meerdere erkennen in Team World. In de Canadese Rogers Arena zullen ze er ongetwijfeld alles aan doen om de zege deze keer niet uit handen te geven.

Van 22 tot en met 24 september kan Borg rekenen op Stefanos Tsitsipas, Holger Rune, Casper Ruud, Andrey Rublev, Hubert Hurkacz en Gaël Monfils. Bij de titelhouders van Team World heeft John McEnroe Taylor Fritz, Frances Tiafoe, Felix Auger-Aliassime, Tommy Paul, Francisco Cerundolo en Ben Shelton geselecteerd, die laatste was recent halvefinalist op de US Open.

Volg de Laver Cup 2023 van 22 tot en met 24 september op Eurosport 1 NL.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top