Een lastige verplaatsing voor Nederland, Italië en Oekraïne vechten om de tweede plaats

Sport |

Vanaf zondag en begin komende week worden de kwalificaties voor het EK 2024 verdergezet met de zesde speeldag. Stilaan tekenen zich een aantal tendensen af. Zo zijn er een aantal grote voetbalnaties die onder druk komen te staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nederland bijvoorbeeld, op het voorbije WK in Qatar nog kwartfinalist, zal nog serieus uit zijn pijp moeten komen om een ticket voor het EK volgend jaar in Duitsland te bemachtigen. Komende zondag (om 20u45) moet Oranje absoluut de maat nemen van Ierland. Geen hapklare brok, want zeker op eigen bodem vormen de Ieren een stug en moeilijk te ontwrichten geheel.

In diezelfde groep B, waarin Frankrijk de dans leidt, gaat Griekenland tegen dwergstaat Gibraltar resoluut op zoek naar de tweede plek -die eveneens recht geeft op deelname aan het EK. De Grieken dromen al van een vervolg op hun succesverhaal op het EK 2004 in Portugal, waar ze verrassend Europees kampioen werden. Kunnen ze 20 jaar later opnieuw stunten? Ongetwijfeld denken de vurige Griekse voetbalfans van wel.

Een galawedstrijd voor Portugal?

In groep H gaat Finland op zoek naar de drie punten tegen Denemarken. De Finnen zitten nog volop mee in de running voor een EK-ticket. Deze cruciale thuiswedstrijd wordt om 18u afgetrapt. Iets voordien, om 15u, zal er ook in Kazakhstan gevoetbald worden met het oog op EK-kwalificatie. De thuisploeg, een van de revelaties in deze kwalificatieronde, ontvangt Noord-Ierland en blijft mits winst ook nog mee in de strijd voor een historische eerste deelname aan een groot toernooi.

Maandagavond om 20u45 ontvangt Portugal het bescheiden Luxemburg voor wat eerder een galawedstrijd lijkt te worden. De Portugezen, geleid door Roberto Martínez, zijn autoritair leider in de poule en zijn al zeker van EK-deelname volgend jaar. Het is gewoon kwestie om voor eigen volk nog wat extra glans te geven aan die prestatie. Spannender is het voor Italië en Oekraïne, die dinsdag onderling mogen uitmaken wie de beste papieren heeft om in groep C naast leider Engeland door te stoten.

In groep A verkeert ook Spanje in vieze papieren. Winst tegen kleine broertje Cyprus dinsdagavond om 20u45 is noodzakelijk om uitzicht te houden op kwalificatie voor het EK.

Het programma van de zesde speeldag van de EK-kwalificaties op Eleven Sports:

Zondag 10 september

Maandag 11 september

Dinsdag 12 september

Volg de kwalificaties voor het EK 2024 dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top