Yannick Carrasco naar Saoedi-Arabië: heeft dit gevolgen voor de Rode Duivels?

Rode Duivels | Yannick Carrasco is de eerste Rode Duivel -Jason Denayer komt al even niet meer in beeld- die is ingegaan op de lokroep vanuit Saoedi-Arabië. De flankaanvaller besloot om Atlético Madrid in te ruilen voor Al-Shabab. Heeft dat ook gevolgen voor zijn basisplaats bij de Rode Duivels?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Yannick Carrasco is de volgende grote naam die ingaat op een financieel aanlokkelijk voorstel uit Saoedi-Arabië. Hij trekt voor de tweede keer de deur achter zich dicht bij Atlético Madrid, waar hij in totaal 266 matchen speelde, scoorde 47 keer en deelde 45 assists uit. Carrasco gaat voor de tweede keer naar een financieel paradijs. Eerder trok hij al naar China.

Welk niveau?

Carrasco kiest er dus voor om op 30-jarige leeftijd de Europese top achter zich te laten. Hij werd lange tijd gelinkt aan FC Barcelona, maar het wordt dus Al-Shabab. De afgelopen maanden trokken heel veel grote namen naar Saoedi-Arabië. Op welk niveau zal de Rode Duivel daar gaan spelen?

Volgens Walid Regragui, de bondscoach van Marokko, ligt het niveau er toch hoger dan we in Europa denken. Hij selecteerde vijf spelers die actief zijn in Saoedi-Arabië en had veel lof voor het niveau van de competitie. "Voor mij is het Saoedische kampioenschap van een hoger niveau dan dat van België of Nederland. Als ik de spelers zie die in dit kampioenschap spelen, dan merk ik dat het niveau er hoog ligt", zei hij op een persconferentie.

Dergelijke vergelijkingen zijn uiteraard moeilijk te maken. Carrasco trok in het verleden al naar China, waarover toen dezelfde twijfels opdoken. Hij behield toen zijn niveau en plaats in de selectie van de nationale ploeg.

Tedesco oordeelt niet

Carrasco speelde twee seizoenen voor Dalian Yifang in China. Hij bleef zijn kans krijgen bij België, al schipperde hij tussen bank en basis. Hij maakte zo deel uit van de WK-selectie in Rusland. Bondscoach Roberto Martinez was iemand die weinig wissels doorvoerde. Met Domenico Tedesco is er een nieuwe sportieve baas. Hij kreeg bij de bekendmaking van zijn selectie voor de matchen tegen Azerbeidzjan en Estland de vraag wat hij vond van de (toen nakende) transfer van Carrasco naar Al-Shabab.

"Het feit dat iemand in Rusland of Saoedi-Arabië gaat spelen, betekent niet automatisch dat hij of zij niet wordt geselecteerd. De speler verandert niet. Zie Wout Faes eens spelen in de Championship (de Engelse tweede klasse, red.). Het is een hele zware competitie, maar het blijft dezelfde speler. Ik kan Yannick niet beloven dat hij wordt opgeroepen als hij in Saoedi-Arabië speelt, maar dat kon ik ook niet als hij nog voor Atlético Madrid zou spelen. Ik maak mijn selecties altijd op basis van de omstandigheden van het moment. Ik baseer mij niet alleen op de kwaliteiten van de speler of op wie er wel of niet bij zijn club speelt", aldus Tedesco.

De komende maanden zal blijken of Carrasco, die tot op heden altijd een basispion was onder Tedesco, zijn hoge niveau kan aanhouden. Het EK 2024 loert in de verte om de hoek.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top