Waar staat Arnaud Bodart in de pikorde bij de Rode Duivels?

Sport | Bondscoach Domenico Tedesco haalde Arnaud Bodart weer bij de selectie van de Rode Duivels. De doelman is een lichtpunt in donkere tijden bij Standard. Welke status heeft Bodart in de spelerskern van België?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard kende met 3 op 18 een dramatische competitiestart. Toch is Bodart een van de weinige lichtpunten in de Vurige Stede. De doelman haalt een goed niveau en Bodart bewijst dat hij de afgelopen jaren steeds constanter werd. Tedesco kijkt door die resultaten van Standard heen en riep Bodart op voor de interlands tegen Azerbeidzjan en Estland.

Het is niet de eerste keer dat Bodart bij de selectie zit. In juni was hij er ook al bij onder Tedesco. Hij maakte weliswaar geen minuten, maar het is duidelijk dat de Standard-doelman punten heeft gescoord bij de bondscoach. Door de zware blessure van Thibaut Courtois kan Bodart misschien opschuiven in de hiërarchie. Welk rol heeft Tedesco voor hem in petto?

Casteels nummer 1, wie is nummer 2?

Koen Casteels, die na dit seizoen VfL Wolfsburg verlaat, is de nummer een na het uitvallen van Courtois. Hij haalt al vele jaren een zeer hoog niveau in de Bundesliga en staat toch nog een trapje hoger dan de rest. Achter hem is de strijd voor de positie van tweede doelman nog volledig open.

Matz Sels is een van de concurrenten van Bodart. De ervaren doelman doet het goed in de Ligue 1 en lijkt momenteel het meeste kans te maken om de tweede doelman te worden. Toch zorgen Thomas Kaminski en Bodart voor de nodige concurrentie. Die eerste is sinds kort aan de slag in de Premier League en is een basispion bij Luton Town, waardoor hij ook hoopt om een plaats te stijgen in de pikorde.

De toekomst voorbereiden

Arnaud Bodart is een stuk jonger dan zijn collega's in doel. Casteels, Kaminski en Sels zijn allen 31 jaar en geen wissel op de toekomst. Uiteraard wil dit niet zeggen dat de 25-jarige Bodart op termijn de nummer één wordt bij België, aangezien Maarten Vandevoordt (21) algemeen aanzien wordt als de toekomstige doelman van de nationale ploeg. Hij mag echter nog voor de beloften spelen, waar hij ook daadwerkelijk minuten kan maken.

Bodart is een doelman die nog een mooie toekomst voor zich heeft. Deze zomer toonde Toulouse interesse, maar tot een overgang kwam het niet. Gaat Bodart de komende jaren bij Standard blijven, of gaat hij een transfer naar het buitenland versieren? Ook dat kan positieve (of negatieve) gevolgen hebben voor zijn toekomst bij de Rode Duivels.

Volg de wedstrijd Azerbeidzjan - België op zaterdag 9 september vanaf 14u30 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top