Gaan de twee nieuwe nummers 1 van de wereld ook met titel in de US Open aan de haal?

Sport |

Tijdens de tweede week van de US Open is het vooral uitkijken naar de prestaties van Novak Djokovic en Aryna Sabalenka, de nieuwe nummers 1 bij respectievelijk de mannen en de vrouwen. Bekronen zij die nieuwe positie op de wereldranglijst ook met een eindzege in de US Open?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om de fans van Carlos Alcaraz al maar meteen gerust te stellen: neen, de Spaanse wonderboy is nog niet uitgeschakeld op het toernooi. De titelverdediger zit nog steeds op schema om straks in de finale opnieuw een episch gevecht aan te gaan met zijn nemesis Novak Djokovic. De ervaren Serviër mag zich na zijn overwinning in de eerste ronde van deze US Open straks de nieuwe nummer 1 op de ATP-ranglijst noemen. Of moeten we zeggen, opnieuw de nummer 1? Want uiteraard kent Djoko die positie maar al te goed.

Amerikaans hindernissenparcours

Dat leuke nieuws zal de in Belgrado geboren Djokovic uiteraard willen vieren met een 24e grandslamzege. Maar de weg is nog lang. Richting een eventuele finale zal de 36-jarige Serviër voorbij een heus Amerikaans hindernissenparcours moeten geraken. Met Taylor Fritz en nadien een duel tegen de winnaar van het onderonsje tussen Frances Tiafoe en het jonge talent Ben Shelton krijgt hij nog twee spelers voor de kiezen die ongetwijfeld het thuispubliek op hun hand zullen hebben. Al heeft Nole niets liever dan wat animo vanuit het publiek…

Aan de andere kant van de tabel geldt Carlos Alcaraz als de grote favoriet om door te stoten tot de finale. Dan moet hij eerst nog wel de achtste finales overleven, waarin hij tegen de revelatie Matteo Arnaldi uitkomt. Mits winst wacht in de kwartfinale mogelijks nog een Italiaans hapje: Jannik Sinner. Die moet dan wel in zijn achtste finale voorbij Alexander Zverev geraken, ook geen hapklare brok. Bij de laatste vier zit er voor Alcaraz een partij tegen Daniil Medvedev aan te komen.

Coco Gauff favoriet bij de vrouwen?

Bij de vrouwen viel de grootste verrassing te noteren tot dusver: de Letse Jelena Ostapenko slaagde erin titelverdedigster en nummer 1 van de wereld Iga Swiatek voortijdig naar huis te sturen. Swiatek sneuvelde in de achtste finales op deze US Open. Daardoor moet de Poolse haar nummer 1-positie op de WTA-lijst na dit toernooi afstaan aan Aryna Sabalenka. De Wit-Russische won eerder dit jaar al de Australian Open en maakt in New York dus jacht op haar tweede grandslamtriomf dit seizoen. In een eerdere ronde maakte ze korte metten met Maryna Zanevska, de Oekraïense speelster met Belgisch paspoort, die zo haar laatste partij uit haar profcarrière heeft gespeeld.

In de achtste finales krijgt Sabalenka Daria Kasatkina voorgeschoteld, de killer van Greet Minnen. Overleeft ze die ronde wacht in de kwartfinale wellicht een duel met Ons Jabbeur, vorig jaar nog finaliste op Flushing Meadows. In de halve finales zien we Jessica Pegula, het huidige nummer 3 op de wereldranglijst als mogelijke tegenstander voor Sabalenka.

In de andere tabelhelft zijn alle ogen nu gericht op Coco Gauff, de 19-jarige Amerikaanse tennissensatie die in de derde ronde korte metten maakte met onze Belgische trots Elise Mertens. Gauff verzekerde zich al van een plek in de kwartfinales.

Volg de US Open van 28 augustus tot 10 september op Eurosport 1 (beschikbaar in het basispakket) of Eurosport 2, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top