De NFL komt terug in actie met de Kickoff Game

Sport |

Na het maandenlange wachten worden American football-fans herenigd met hun favoriete teams, nu de NFL terugkeert voor een nieuw seizoen. Kansas City Chiefs, winnaars van de laatste Super Bowl, krijgen de eer om het nieuwe seizoen af te trappen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het 104e seizoen in de geschiedenis van de NFL begint donderdag, Amerikaanse tijd, met de traditionele Kickoff Game waarin de titelverdedigers de spits afbijten. Kansas City Chiefs zullen de favorieten zijn om zichzelf op te volgen, met Patrick Mahomes aan de top van zijn kunnen. Ondanks twee titels in vijf jaar wil de franchise nóg meer, en zullen ze streven naar de dubbel die al sinds 2004 in de competitie wordt verwacht. Ze openen het seizoen tegen Detroit Lions, een team dat vorig jaar de play-offs net niet haalde.

Duel van de underdogs

In het tweede duel van de openingsweek staan Los Angeles Chargers later tegenover Miami Dolphins, twee teams die vorig seizoen hun terugkeer naar de play-offs vierden na een tijdje afwezig te zijn geweest. Het doel van beide franchises is natuurlijk om een memorabele comeback te maken, maar vooral om het dit seizoen beter te doen.

De Chargers werden afgelopen seizoen verslagen door de Jaguars, nadat ze in diezelfde match aanvankelijk nog 27 punten voor hadden gestaan. Het was een pijnlijke tegenslag, maar de franchise koos ervoor om door te gaan, vooral steunend op quarterback Justin Herbert. De Dolphins kwamen dicht bij een verrassing tegen de Bills. In een poging om het nog beter te doen, haalde het team Jalen Ramsey op in het tussenseizoen en deed het een aantal andere interessante zetten. Het valt nog te bezien of dit zal werken op het veld.

Dallas moet de ommekeer maken

De laatste wedstrijd om naar uit te kijken is het duel tussen New York Giants en Dallas Cowboys. Op papier hebben de Texanen één van de sterkste ploegen in de competitie. Dat bewezen ze vorig jaar met 12 overwinningen en 5 nederlagen. Maar in de play-offs werd het een ander verhaal. De mannen van Mike McCarthy moeten dit seizoen een ommekeer proberen maken.

Om te beginnen moeten ze het opnemen tegen de Giants, die een goed seizoen achter de rug hebben met een uitschakeling in de 2e ronde van de play-offs na een aantal moeilijke jaren. Reden genoeg tot optimisme dus, ook al heeft New York te kampen met een aantal tekortkomingen die moeilijk te overwinnen zullen zijn op slechts een paar maanden tijd.

Het NFL-schema van deze week op Eleven Sports:

Vrijdag 8 september

Zondag 10 september

Maandag 11 september

Volg het nieuwe NFL-seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top