Hugo Siquet, Domenico Tedesco’s verrassing voor de toekomst

Sport |

Toen Domenico Tedesco zijn selectie bekendmaakte voor de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Azerbeidzjan en Estland op 9 en 12 september, verraste hij vriend en vijand met de keuze voor Hugo Siquet. Vertegenwoordigt Siquet de toekomst van deze nieuwe generatie Rode Duivels?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij het samenstellen van zijn ploeg voor de volgende wedstrijden van de Rode Duivels, moest bondscoach Tedesco zich afvragen wie hij zou oproepen om de rechterflank van de verdediging te bezetten. Terwijl Timothy Castagne een vaste waarde is geworden, hebben blessures bij Saelemaekers en Meunier hem weinig alternatieven gelaten. Thomas Foket misschien? Nee, Tedesco zag er geen heil in om een beroep te doen op de bijna 29-jarige speler van Stade de Reims.

Tedesco heeft daarentegen duidelijk besloten om op de toekomst te wedden, want hij heeft Hugo Siquet opgeroepen. Een verrassende oproep, net als zijn ploeggenoot bij Cercle Brugge Olivier Deman afgelopen juni. Heeft Siquet zijn selectie gestolen? Verre van.

Een nieuw hoofdstuk

Op 21-jarige leeftijd staat de voormalige Standard-speler op het punt om zich in de nationale ploeg bij “de grote jongens” te voegen, na al 14 caps te hebben gescoord met de U21 en te hebben deelgenomen aan drie groepswedstrijden op het laatste EK U21. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de rechtsback uit Marche-en-Famenne (provincie Luxemburg) al veel ervaring.

Hij maakte naam bij Standard Luik in het seizoen 2020-2021 en werd al snel een vaste waarde in de basiself van het team. In januari 2022 maakte hij de overstap naar de Bundesliga, bij Freiburg. Een jaar later werd hij echter uitgeleend aan Cercle Brugge tot juni 2024. In het Venetië van het Noorden heeft de verdediger zich uitstekend herpakt, en zijn bijdrage aan het goede seizoen van Brugge heeft Tedesco er duidelijk van overtuigd om ruimte voor hem te maken in zijn ploeg.

Veelzijdigheid

Waarom Hugo Siquet oproepen? Aan de ene kant waren er zijn goede prestaties in Cercle en het feit dat verschillende belangrijke spelers afwezig zijn, maar aan de andere kant was er ook het simpele feit dat Siquet met zijn 21 jaar waarschijnlijk de toekomst op deze positie vertegenwoordigt voor de Duivels. Tedesco weet dat Meunier niet jong meer is, net zo min als Castagne, en dat Saelemaekers vooral gedijt op een hoger niveau in een 4-back systeem.

Een van Siquets sterke punten is dat hij net zo effectief kan opereren in een driemansdefensie, waar hij als rechtervleugelverdediger zou spelen, of in een viermansdefensie in een meer traditionele rol als full-back. Deze veelzijdigheid is van groot belang voor een coach die zijn systeem kan aanpassen aan de tegenstanders en zelfs de omstandigheden van de wedstrijd.

Volg de wedstrijd Azerbeidzjan-België, op zaterdag 9 september, live op VTM vanaf 14u30.

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top