Superbike, DTM en WEC: dit staat op het autosportmenu van deze week

Sport |

Fans van autosport kunnen dit weekend hun hart ophalen met zware gevechten om de leiding in de DTM en WEC, en ongetwijfeld een leider die zijn dominantie blijft demonstreren in de Superbike.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Preining wil de leiding heroveren in de DTM

Dit weekend wordt de zesde ronde van het seizoen gereden in de DTM, het Duitse toerwagenkampioenschap. De Oostenrijker Thomas Preining verloor zijn leidersplaats in de laatste ronde op de Dekra Lausitzring en wil die deze week op de Sachsenring weer opeisen. De Italiaan Mirko Bortolotti, die 7 punten voorsprong heeft in het algemeen klassement, wil dat echter niet zomaar laten gebeuren. De Zwitser Ricardo Feller en de Zuid-Afrikaan Sheldon Van Der Linde liggen in een hinderlaag.

Volg de negende ronde van het DTM-kampioenschap deze zaterdag en zondag op Eleven 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Superbike komt naar Frankrijk

De negende ronde van het wereldkampioenschap Superbike vindt dit weekend plaats in Frankrijk. Alvaro Bautista, de onbetwiste leider in het algemeen klassement, wil de concurrentie blijven verpletteren nadat hij in Tsjechië nóg verder is uitgelopen in het klassement.

Toprak Razgatlioglu, die in de laatste ronde uitviel, weet dat het nu bijna onmogelijk is voor hem om de Spanjaard in te halen in het algemeen klassement met een achterstand van 74 punten. Jonathan Rea, nu derde, zal zijn positie verdedigen tegen Andrea Locatelli.

Volg de negende Superbike-ronde deze zondag op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

De 6 Uren van Fuji op het WEC-programma

Bijna twee maanden na de 6 uren van Monza arriveert het World Endurance Championship in Japan voor de 6 Uren van Fuji. De zesde ronde moet opnieuw een duel opleveren van thuisteam Toyota tegen Ferrari. Laurens Vanthoor, die zevende werd in Italië, zal proberen de Belgische kleuren zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in zijn Porsche.

Volg de 6 Uren van Fuji, de zesde ronde van het FIA World Endurance Championship, deze zondag vanaf 3u30 op Eurosport 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top