Wie volgt Carlos Alcaraz en Iga Swiatek op als winnaar van de US Open?

Sport |

De US Open is traditioneel de laatste grand slam-afspraak van het tennisseizoen. De titelverdediger bij de mannen, Carlos Alcaraz, en bij de vrouwen, Iga Swiatek, geven alvast present en gaan op zoek naar de dubbelslag. Maar wie zijn hun voornaamste uitdagers op Amerikaanse grond?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Krijgen we op het blauwe hard court van New York opnieuw een titanengevecht tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic, de twee tenoren van het huidige mannentennis? De Servische routinier nam onlangs in op het ATP-toernooi van Cincinnati revanche voor zijn nederlaag tegen Alcaraz in de Wimbledon-finale eerder deze zomer. De Spanjaard en de Serviër zorgen steevast voor beklijvende, hoogstaande onderlinge duels. Het is nu al likkebaardend uitkijken naar een mogelijke nieuwe clash in de finale van de US Open.

Zware tabelhelft voor Alcaraz

De Rus Daniil Medvedev, derde op de wereldranglijst en winnaar van de US Open in 2021, werd ingedeeld in de tabelhelft bij Alcaraz. Dat zou dus al een interessante halve finale kunnen opleveren tussen die twee. De Spaanse wonderboy kan ook Jannik Sinner treffen in een eventuele kwartfinale, dat zou een mooie heruitgave betekenen van de clash die vorig jaar in de kwartfinales op Flushing Meadows werd uitgevochten.

Djokovic (ATP-2) komt op zijn weg naar de finale ongetwijfeld de jonge talenten Holger Rune (ATP-4) en/of Casper Ruud (ATP-5) tegen, allebei ingedeeld in zijn tabelhelft. De Serviër heeft een op papier toch iets makkelijker parcours voor de boeg dan Alcaraz, pas in de achtste finales wacht een eerste mogelijke lastige klip met de Canadees Félix Auger-Aliassime of Stefanos Tsitsipas.

De boomlange John Isner, gekend en berucht voor zijn lange wedstrijden (hij heeft de langst durende wedstrijd in een ATP-toernooi op zijn naam, in 2010 in Wimbledon) en zijn snoeiharde services, begint in New York aan zijn allerlaatste toernooi als proftennisser. Op zijn 38e en met 17 jaar professioneel tennis in de benen, is het welletjes geweest. De Amerikaanse reus staat in zijn openingsmatch tegenover de Argentijn Facundo Diaz Acosta. Daarna volgt mogelijks Karen Kachanov, nummer 11 op de wereldranglijst.

Elise Mertens, de Belgische hoop

Wat de Belgische deelnemers betreft, moeten we helaas beginnen met een valse start, want David Goffin overleefde de kwalificatieronde niet en zal er dus niet bij zijn in New York. Alle ogen zijn daar weer maar eens op Elise Mertens gericht, onze strafste vrouw in het circuit. In de eerste ronde treft ze een kwalificatiespeelster, dus dat zou ze alvast moeten overleven.

Dan is er nog Greet Minnen, die na de kwalificaties tegenover de legendarische Venus Williams komt te staan. Yanina Wickmayer, die opgepikt werd als lucky loser, zal dan weer in topvorm moeten zijn om een kans te maken tegen de Russische Vera Zvonareva.

Ook de Belgisch-Oekraïense Maryna Zanevska prijkt op de hoofdtabel. Na deze US Open zegt zij het proftennis vaarwel, ze is als vanzelfsprekend gebrand op een mooi afscheid. Dan moet ze in de eerste ronde wel al meteen voor een stunt zorgen door Aryna Sabalenka uit te schakelen, vorig jaar nog halvefinaliste op de US Open en tweede reekshoofd op dit toernooi.

De Wit-Russische zou in de halve finales wel eens de degens kunnen kruisen met Jessica Pegula. Daarmee zijn twee voornaamste uitdagers voor titelverdedigster Iga Swiatek genoemd. Die is er uiteraard ook bij, om er twee op een rij van te maken. De Poolse nummer 1 van de wereld komt op haar weg naar de finale wellicht Elena Rybanika tegen. Net als Ons Jabbeur, vorig jaar nog verliezend finalist op Flushing Meadows, en Coco Gauff, die recent het toernooi van Cincinnati op haar naam schreef, een outsider voor de titel.

Volg de US Open van 28 augustus tot 10 september via Eurosport 1 (in het basispakket) en Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top