Wie trekt het laken naar zich toe in de MXGP en de Porsche Supercup?

Sport | Motorsportfans kunnen dit weekend de MXGP en de Porsche Supercup op televisie volgen. Wat mogen we dit weekend verwachten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jorge Prado wereldkampioen in Turkije?

In het Turkse Afyonkarahisar organiseert men dit weekend de 17de ronde van het MXGP Wereldkampioenschap. Jorge Prado, de onbetwiste leider in het algemeen klassement, staat op een zucht van de titel. Hij kan zondag zekerheid verschaffen. In het klassement heeft Jorge Prado (821) 92 punten voorsprong op eerste achtervolger Romain Febvre (729).

De Franse nummer twee, die de vorige manche won in Nederland, zal dan wel een offday moeten kennen in Turkije. Er zijn nog drie races af te werken in de MXGP: 
in Turkije (3 september), Italië (17 september) en Groot-Brittannië (24 september). Daar kunnen maximaal 60 punten per race gewonnen worden. Jeremy Van Horebeek (Honda) zal proberen de Belgische kleuren zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.


Volg zeventiende manche van de MXGP in Turkije deze zondag Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Monza ontvangt de Porsche Supercup

In het Italiaanse Monza vindt de achtste en laatste ronde van de Porsche Supercup plaats. De Belgen Benjamin Paque en Ghislain Cordeel hopen uiteraard om daar nog een keer te schitteren. Vorige week was het een Nederlands feestje in Zandvoort. Loek Hartog wist er immers met de zege aan de haal te gaan. Laurin Heinrich staat momenteel aan de leiding in het klassement. Het belooft alvast een spannend duel om de titel te worden in Monza. Kijkplezier verzekerd!

Volg op zondag 3 september de achtste en laatste ronde van de Porsche Supercup op Eurosport 1, beschikbaar in het basispakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top