De toekomstige Rode Duivels: Konstantinos Karetsas, de parel die al furore maakt bij Jong Genk

Sport | De redactie van Pickx werpt elke week een blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag is het de beurt aan Konstantinos Karetsas.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk heeft een tempo hoger geschakeld inzake rekrutering van jonge Belgische talenten. De Limburgers gingen de afgelopen afgelopen maanden talenten weghalen bij AA Gent, Club Brugge en ook RSC Anderlecht. Tussen Genk en Anderlecht was er al jaren een "war on talent" bezig. Anderlecht haalde er met de piepjonge Jelle Driessen een van de parels weg, terwijl Genk Bilal El Khannous wegplukte uit Brussel. Anderlecht wist een aantal jaren geleden Konstantinos Karetsas te overtuigen om naar hen af te zakken.

De Condé haalt slag thuis

Dat dossier zorgde voor de nodige interne wrevel in Genk. Karetsas woont op een zucht van de Cegeka Arena en werd aanzien als een van de allergrootste talenten van Racing Genk. Toch trok hij naar Neerpede. Head of Football Dimitri De Condé maakte er nadien een prioriteit van om het talent nog voor zijn vijftiende, wanneer hij zijn eerste profcontract kon ondertekenen, terug te halen. Dat lukte ook.

In januari maakte Genk bekend dat het Karetsas na twee seizoenen bij Anderlecht weer in de armen sloot. Onder meer Manchester City en FC Barcelona grepen naast de bijzonder technisch vaardige aanvallende middenvelder. Genk profiteerde ten volle van de onrustige fase die er op Neerpede was na het vertrek van Vincent Kompany en de toen zeer onduidelijke toekomst van jeugddirecteur Jean Kindermans. Mede daardoor trokken het afgelopen jaar de nodige talenten weg uit Anderlecht.

Al minuten gemaakt in de Challenger Pro League

Karetsas wordt aanzien als een van de allergrootste talenten in België. Hij is technisch uitmuntend, heeft een versnelling en dribbel in de benen, een uitstekende pass in de voeten en het is iemand die ook het nodige ‘gif’ heeft in de duels. Genk dokterde een mooi toekomstplan uit. Karetsas mocht dit seizoen immers aansluiten bij Jong Genk en al ervaring opdoen in de Challenger Pro League. In zijn eerste wedstrijden toonde hij zijn kwaliteiten al, met onder meer een zeer knappe assist.

Bij Racing Genk weten ze dat ze met Karetsas goud in hun handen hebben. De jongeling maakt voorlopig een goede evolutie door. Het zou niet verbazen als hij volgend seizoen al minuten mag maken in het eerste elftal. Karetsas maakt deel uit van de U16 van België, maar het talent is zeer zeker aanwezig om op termijn door te stoten naar de Rode Duivels.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top