De Lotto Super League wordt op gang getrapt: wint RSCA opnieuw de titel?

Sport | Komend weekend gaat de bal opnieuw aan het rollen in de Lotto Super League. Anderlecht zal opnieuw de hoofdvogel proberen af te schieten, maar moet afrekenen met tal van kapers op de kust. Wil je de hoogste afdeling van het Belgische vrouwenvoetbal op de voet volgen? Stem dan af op de zenders van Eleven Pro League via Pickx Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag 25 augustus gaat een gloednieuwe jaargang van de Lotto Super League van start. De organisatie van deze Belgische vrouwenvoetbalcompetitie wordt vanaf dit jaar door de Pro League in handen genomen en die wil zijn expertise en middelen inzetten om de Lotto Super League naar een nog hoger niveau te tillen.

Vorig seizoen werd RSC Anderlecht kampioen in de competitie en dat al voor de zesde keer op rij. De dames van paars-wit zijn dit seizoen opnieuw favoriet om kampioen te worden, maar zullen toch op hun hoede moeten zijn: de overige ploegen hebben immers torenhoge ambities.

De eerste speeldag

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is die van Charleroi tegen Racing Genk. De Genkse dames spelen vrijdag vanaf 20u00 een verraderlijke uitwedstrijd, maar kunnen gelukkig op het talent van Red Flame-speelster Ella Van Kerkhoven rekenen. Zij was vorig seizoen topscorer met 21 goals.

Een half uur later gaat de wedstrijd Gent - Anderlecht van start en kan RSCA meteen een aanloop nemen naar de titel, al is de weg daarnaartoe nog ellenlang. De eerste speeldag gaat op zaterdag verder met de partijen Zulte Waregem - KV Mechelen, Club YLA - Standard Fémina en OH Leuven - White Star. Die eerste wedstrijd is vanaf 13u25 te bekijken op Eleven Pro League 1.

Het programma van speeldag 1 van de Lotto Super League:

Vrijdag 25 augustus

Zaterdag 26 augustus

Volg het beste van Lotto Super League het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie Pickx  Sports van Pickx+ Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top