Nederland is dit weekend heel even het middelpunt van de autosport

Sport | Op het weekendprogramma in de motorsport staat dit weekend de Porsche Supercup, die net als de nieuwe manche in het Formule 1-kampioenschap in Nederland verreden wordt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit weekend vindt in Nederland de zesde manche van de Porsche Supercup plaats. Naast het F1-kampioenschap ook iets om naar uit te kijken, want met Morris Schuring staat ook in die discipline een Nederlandse thuisrijder met extra motivatie aan de start. De 18-jarige Schuring kroonde zich op het circuit van Spa-Francorchamps tot de jongste winnaar ooit in die Porsche Supercup. Een talent om in het oog te houden!

Leider in dat Porsche-klassement is de Deen Bastian Buus, die in Nederland zijn voorsprong op de Brit Harry King en de Fransman Dorian Boccolacci hoopt uit te diepen. Vanuit Belgisch oogpunt is het uitkijken naar de prestaties van Benjamin Paque en Ghislain Cordeel.

Volg de eerste race van de zesde manche van de Porsche Supercup zaterdag vanaf 16u45 op Eurosport 2 (beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports) en race 2 op zondag vanaf 11u40 op Eurosport 1 (tv-zender basisaanbod).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top