Antwerp op jacht naar één van de laatste zes Champions League-tickets

Sport |

De eerste ronde van de play-offs voor de UEFA Champions League-kwalificaties begint deze week. De Belgische kampioen is een van de twaalf teams die ervan dromen om aan te treden in de groepsfase van Europa’s meest prestigieuze competitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp heeft pech, want in tegenstelling tot de afgelopen jaren hebben de Belgische kampioenen zich niet rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Antwerp zal daarom een double-header moeten spelen tegen AEK Athene . De eerste wedstrijd vindt dinsdag plaats, en de return één week later. Als ze verliezen, degradeert Antwerp naar de Europa League.

Raskin tegen Bakayoko en Vertessen

Er staan nog vijf andere wedstrijden op het programma, met een aantal Belgen die hun ticket voor de Champions League willen veroveren. Dries Mertens en Galatasaray drongen met relatief gemak door tot de play-offs met winst tegen Olimpija Ljubljana. In deze eindfase treffen de Turkse kampioenen het Noorse Molde FK, dat al sinds de tweede ronde meedoet en een einde maakte aan de dromen van het Finse KÍ Klaksvík.

Nicolas Raskin en Glasgow Rangers hadden het moeilijk tegen Servette, dat Racing Genk versloeg, maar zijn nu nog maar twee wedstrijden verwijderd van de groepsfase. De grootste wedstrijd van de laatste ronde is misschien wel die tegen het PSV Eindhoven van Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen. De Nederlandse ploeg versloeg Sturm Graz zeer comfortabel met 7-2.

Oude bekenden

Ook enkele oudgedienden uit de Belgische competitie komen in actie. Zo is er Maccabi Haifa waar Seck (tot voor kort Antwerp), Gherson (AA Gent), Refaelov (Anderlecht en Antwerp) of zelfs oud-Moeskroen-speler Frantzdy Pierrot aantreden. Maccabi neemt het op tegen Young Boys Bern.

Panathinaikos, dat in de vorige ronde Marseille versloeg, reist in de heenronde af naar Sporting Braga. De laatste wedstrijd in de Champions League play-offs is het duel tussen het verrassende Rakow Czestochowa uit Polen en FC Kopenhagen.

De heenronde van de UEFA Champions League play-offs:

Dinsdag 22 augustus

Woensdag 23 augustus

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top