Jude Bellingham heeft zijn start niet gemist bij Real Madrid

Sport | Jude Bellingham kwam deze zomer voor 103 miljoen euro over van Borussia Dortmund. De middenvelder heeft zijn debuut bij Real Madrid allerminst gemist. Het begin van een mooi verhaal?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid zag met Karim Benzema een topspeler vertrekken. Tot op heden is Jude Bellingham de enige echt grote naam die de Koninklijke naar Bernabeu haalde. Daardoor ligt er best veel druk op de nog altijd maar 20-jarige Britse middenvelder. Bij de Spaanse topclub voert men stilaan een verjonging door en Bellingham moet een van de nieuwe speerpunten voor de toekomst worden.

Meteen trefzeker

Real Madrid speelde in zijn eerste wedstrijd tegen Athletic de Bilbao zonder een vaste centrumspits. Vinicius en Rodrygo vormden de aanval en achter hen speelde Jude Bellingham, met het nummer 5 dat ene Zinedine Zidane ooit droeg. Rodrygo opende de score en Bellingham wist nadien in zijn eerste officiële wedstrijd een doelpunt achter zijn naam te zetten. "Deze wedstrijd was heel speciaal voor mij en het belangrijkste is de overwinning. Het zijn meteen drie punten om het seizoen te beginnen", legde de Engelsman na de wedstrijd uit.

Een betere start had hij niet kunnen dromen, ook al had hij het geluk aan zijn zijde. “Ik raakte de bal niet goed, maar gelukkig ging ie toch in doel”, zei de Brit. Met dit doelpunt schreef hij een beetje geschiedenis. Bellingham is daardoor de derde jongste speler in de 21ste eeuw die in zijn debuutmatch wist te scoren. Enkel Rodrygo en Camavinga waren nog jonger.

Wissel van de wacht

Bellingham speelde ook goed. De ex-speler van Borussia Dortmund pakte uit met 13 gewonnen duels, 2 geslaagde voorzetten en 4 acties in het strafschopgebied van de tegenstander. Hij was dus best aanwezig in het spel.

Met Bellingham heeft Real Madrid nu al een potentiële sterspeler in huis. Real Madrid maakt zo stilaan werk van de wissel van de wacht. Luka Modric (37) en Toni Kroos (33) zijn ondertussen al op leeftijd. Naast Bellingham hebben ze met Aurelien Tchouaméni (23), Eduardo Camavinga (20) en Arda Güler (18) nog heel wat jonge middenvelders. De toekomst lijkt dus verzekerd te zijn.

De kalender van speeldag 2 in LaLiga op Eleven Sports:

Zaterdag 19 augustus

Zondag 20 augustus

Maandag 21 augustus

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top